Mielcarek-Poznań

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
mądzik_władysław

Sympatyk

Mielcarek-Poznań

Post autor: mądzik_władysław »

Witam !
Poszukuję kontaktu z rodziną Agnieszki Mielcarek, ur. w Poznaniu ok.1903 r.,( z zawodu pielęgniarki –tak wynika z aktu zgonu ), córki Marianny Mielcarek, która osłaniając i ratując 6-letnie cudze dziecko sama zginęła od kul napastników . Działo się to w lipcu 1942 r. w majątku Kleniewskich w Szczekarkowie koło Wilkowa n/Wisłą w pow. puławskim , woj.lubelskie .
Władysław
Awatar użytkownika
mądzik_władysław

Sympatyk

Re: Mielcarek-Poznań

mądzik_władysław pisze:Witam !
Poszukuję kontaktu z rodziną Agnieszki Mielcarek, ur. w Poznaniu ok.1903 r.,( z zawodu pielęgniarki –tak wynika z aktu zgonu ), córki Marianny Mielcarek, która osłaniając i ratując 6-letnie cudze dziecko sama zginęła od kul napastników . Działo się to w lipcu 1942 r. w majątku Kleniewskich w Szczekarkowie koło Wilkowa n/Wisłą w pow. puławskim , woj.lubelskie .
Władysław
Witam !
Ponawiam swoją prośbę z 2012r.:
Poszukuję aktu urodzenia i innych informacji o Agnieszce Mielcarek, ur. prawdopodobnie w Poznaniu ok.1903 r.,(panna , z zawodu pielęgniarka ), córka Marianny Mielcarek.
Władysław
Awatar użytkownika
Bartek_M

Członek PTG
Adept
Podziękował: 1 time
Otrzymał podziękowania: 8 times
Kontakt:

Post autor: Bartek_M »

Bartek
Awatar użytkownika
mądzik_władysław

Sympatyk

Witam !
Dziękuję za pomoc.Znalazłem wreszcie dwie strony,jednak nie jestem pewien,że to ta Agnieszka,której poszukuję.
Bardzo proszę o pomoc o ewentualne przetłumaczenie tych zapisów :
http://zapodaj.net/7b0b25d7d86e7.jpg.html
http://zapodaj.net/356f512861dbf.jpg.html
Władysław
Moje parafie :Wilków,Zagłoba,Wąwolnica,Opole Lub., Kazimierz Dolny,Nałęczów, Piotrawin,Solec n/W, Ożarów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”