Witaj Jurku, bardzo dziękuję za informację. Nazwisko Uziębło/Oziębło często jest mylnie pisane, choc tak do konca nie wiadomo, jakie było "na poczatku". Mam rodzinne dokumenty pisane w obu wersjach, a też przez em. Jeśli nie byłoby kłopotu, czy mogę prosić o skany na e-mail krybas@gmail.com?
serdeczności
Krystyna
Do Moniki i Krystyny,
niestety zdjęć nie mogę zrobić bo nie posiadam już mikrofilmów.
Jeśli , ktoś chciałby skorzystać z tych mikrofilmów to można je zamówić u CHR w Warszawa lub Wrocławiu.
Numery mikrofilmów Łuków 1866-1868 - 905181 i Wojcieszków 1848-1860 - 7670 10
witam,
czy moglabym prosic o sprawdzenie metryk dla Marianny Kubisa (z d. Pyrlik). Oprócz nazwiska panienskiego praprababci niewiele o niej wiem zmarla ok. 1905 r.
pozdrawiam soe
Witam,
Dotarły dla mnie na razie dwa mikrofilmy (CHR w Warszawie):
2448952 Akta urodzeń, małżeństw, zgonów 1896-1897
2450022 Akta urodzeń, małżeństw, zgonów 1903
zamówione są:
2449594
2448866
2450038, 39
Dotyczą nie tylko parafii Widzieniszki ( Wilno-Troki) dekanat Pobojsk, która mnie interesuje ale jeszcze kilku innych - jak Szyrwinty, Inturki - bez związku z położeniem - spadek chyba po radzieckich fondach - proszę sprawdzić co dokładnie zawierają na FS. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę korzystać. Nie wiem kiedy uda mi się zarezerwować czytnik i ile będę miał czasu - na razie nie mogę obiecać pomocy w wyszukiwaniu informacji
Rolki na moje nazwisko
pozdrawiam, Konrad
Zamowilam z FamilySearch filmy nastepujacych parafii:
Kopie księg metrykalnych, 1808-1913, Parafja rz k Kobiele Wielkie (Radomsko)
Księgi metrykalne, 1763-1825, Parafja rz k Osjaków (Wieluń) Księgi metrykalne, 1711-1856, Parafja rz k Przystajń (Kłobuck)
Księgi metrykalne, 1708-1854, Parafja rz k Przyrów (Częstochowa)
Księgi metrykalne, 1744-1863, Parafja rz k Ręczno (Piotrków Trybunalski)
Księgi metrykalne, 1749-1867, Parafja rz k Kobiele Wielkie (Radomsko) Kopie księg metrykalnych, 1808-1876, Parafja rz k Nieborów (Łowicz) Kopie księg metrykalnych, 1808-1884, Parafja rz k Praszka (Wieluń)
Parafie podkreslone bede przegladac szczegolowo. Reszte- chetnie - jezeli to komus pomocne. Prosze sie zglaszac do 10 Lutego na majawojdalski[at]hotmail.com.
Pozdrawiam,
Maja Nie otrzymuje prywatnych wiadomosci - contakt jedynie przez e-mail lub forum
Witam
To ja mam serdeczną prośbę dotyczącą par. Osjaków - prośba dotyczy aktu małżeństwa moich 3xpradziadków z roku 1823 (dotarłam do zapowiedzi- były w lutym 1823) Jakub Walkowiak (ur. ok. 1797) i Marianna Gierzak (ur. ok. 1804).
Pozdrawiam
czy może ktoś wie, gdzie znajdują się księgi metrykalne z parafii Siewierz?
Wiem, że na familysearch (niestety niedostępne). Patrzyłem również baza pradziad, ale tam są tylko alegaty i zapowiedzi z 1942-44.
Przy okazji poszukuję z tej parafii aktów dotyczących Bańkowskich. Narazie aktu urodzenia Antoniego (syna Jana lub Wojciecha i Katarzyny, ur. ok 1780) oraz Mateusza (syna Wojciecha i Katarzyny).
Księgi z Siewierza na pewno znajdują się w Archiwum Archidiecezji Częstochowskiej w Częstochowie, sam je kiedyś tam przeglądałem. Pełen wykaz znajdujących się tak akt możesz znaleźć na stronie Towarzystwa Genealogicznego Ziemi Częstochowskiej.