Zaduszki - nieoficjalny DZIEŃ GENEALOGA

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Dławichowski

Członek PTG
Ekspert
Kontakt:

Zaduszki - nieoficjalny DZIEŃ GENEALOGA

Post autor: Dławichowski »

Dzień dobry!
Już jestem po odwiedzinach swych przodków. Na cmentarzu poczułem potrzebę, by w ten dzień szczególny wystosować apel do wszystkich rozsianych po całym globie sympatykow polskiej genealogii. Reprezentuje ją Polskie Towarzystwo genealogiczne. PTG tylko wtedy bedzie miała siłę sprawczą w stosunku do administracji państwowej, kiedy jej argumentem będzie ilość członków. Proszę, wypełnijcie już teraz Deklarację członkowską i wpłaćcie na podane konto 70 złotych. Wasza obecność w tym gronie jest niezbędna. Wasze opinie na tym forum będą miały siłę zobowiązującą Zarząd do ich analizy i po głosowaniu zastosowania w praktyce. Apeluje:
Krzycho z Koszalina
dpawlak

Nieaktywny

Re: Zaduszki - nieoficjalny DZIEŃ GENEALOGA

Post autor: dpawlak »

Dławichowski pisze:Wasze opinie na tym forum będą miały siłę zobowiązującą Zarząd do ich analizy i po głosowaniu zastosowania w praktyce.
Uff. Na szczęście moje opinie nie mają siły zobowiązującej Zarząd do czegokolwiek. To by dopiero było jakbym znalazł 7 dych i opłacił składkę. :wink:
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
Awatar użytkownika
Skrzypczak_Bogumiła

Członek PTG
Legenda

Re: Zaduszki - nieoficjalny DZIEŃ GENEALOGA

Post autor: Skrzypczak_Bogumiła »

a ja znalazłam 7 dych i .... wchodzę.
Co należy złożyć poza deklaracją i kasą ?
Pozdrawiam.
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

http://genealodzy.pl/name-ptg.phtml
ale..czy aby na pewno 70 zł?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
Skrzypczak_Bogumiła

Członek PTG
Legenda

30 ,- wpisowe i po 5,- na 1 m-c
Pozdrawiam.
Bogumiła.
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
Awatar użytkownika
WaldemarChorążewicz

Sympatyk

Post autor: WaldemarChorążewicz »

Dobry wieczór.
Po lewej stronie pod Menu główne
PTG kontakt
a w nim
statut PTG:
deklaracja członkowska: deklaracja członkowska członka wspierającego:

Jeśli chcesz zostać członkiem PTG, pobierz deklarację wypełnij, podpisz i wyślij drogą listową na adres PTG (do korespondencji):
02-668 Warszawa, ul. Pieńkowskiego 4/84

Zjazd założycielski ustalił wysokość wpisowego na 30 zł i składek na 5 zł miesięcznie (60 zł rocznie) .
Składki obliczane miesięcznie płatne za każdy rok kalendarzowy. Dla osób przyjętych w marcu 2007r składka za 2007r. wyniesie 30zł wpisowego + 10 miesięcy*5zł =80 zł.

Wpisowe, składki, oraz wsparcie Towarzystwa, darowizny, wpłacamy na konto (z dopiskiem czego dotyczy wpłata np: składki członkowskie za rok 2007):
Polskie Towarzystwo Genealogiczne, 02-668 Warszawa, ul. Pieńkowskiego 4/84
BZ WBK w Warszawie 82 1090 1870 0000 0001 0611 3340

Możesz zapłacić składki poprzez PAYPAL. Twoja wpłata zostanie pomniejszona o prowizję 2,9%.
Dla płatności z spoza Polski prowizja wynosi 3,9% + ok. 1,35 PLN (0,30 USD)

Przyślij swoje zdjęcie (skan 1100*825 px lub większe) mailem ptg@genealodzy.pl w celu wydrukowania legitymacji członkowskiej.
Podsumowując.
Pobranie deklaracji,wypełnienie i wysłanie na podany adres.
Wysłanie zdjęcia mailem.
Wpłacenie kwoty 30 zł wpisowego plus składka miesięczna.Nieistotne ,czy za miesiąc ,pół roku czy dwa lata.
Najważniejsze, że zaczniemy skuteczniej działać.
Oprócz Ciebie Bogusiu wstępują także Ela Ćwiklińska,Irena Suchodolska i Beata Bistram.
Pozdrawiam
Waldek
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Post autor: maria.j.nie »

Witam

Waldku, pięknie dziękuję :D

Włodku :wink:
sądzę, że [30zł wpisowe + 2m (za 2012) x 5zł + 6m (za 2013) x 5zł]

Bogumiło :D
Proszę wydrukuj Deklarację z http://genealodzy.pl/name-ptg.phtml (deklaracja członkowska: ..pdf)
Wypełnij formularz i podpisz. Zeskanuj go, skan wyślij pocztą e-mailem na adres : ptg@genealodzy.pl . Natomiast wydrukowaną i wypełnioną papierową Deklarację proszę zapakować w kopertę i wysłać na adres pocztowy - PTG, 02-668 Warszawa, ul. Pieńkowskiego 4/84
Serdecznie zapraszam i czekam na Deklarację

Pozdrawiam serdecznie Maria
Awatar użytkownika
Skrzypczak_Bogumiła

Członek PTG
Legenda

Wszystko zrozumiałam,wydrukowałam - jutro wysyłam.
Pozdrawiam.
Bogumiła.
Awatar użytkownika
Dławichowski

Członek PTG
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Dławichowski »

Dzień dobry Panie Darku!
Gdyby nie było ludzi, którzy wpłacili wpisowe i skladki członkowskie nie powstałoby Polskie Towarzystwo Genealogiczne. Gdyby nie Powstało PTG nie powstałaby strona tegoż towarzystwa: genealodzy.pl opłacana z tych właśnie składek. Gdyby nie powstała i była co miesiąc opłacana nie miałby Pan gdzie napisać tych swoich 528 postów i chyba nikt w światku genealogicznym nie miał pojęcia o Pańskim istnieniu. I przepraszam, że piszę przez "Pan", ale pisanie przez per "Ty" upoważnia tylko przynależność do towarzyszystwa. A swoją drogą bardzo Pana szanuję i czytam wszystkie Pańskie wpisy. Zapewnia:
Krzycho z Koszalina
JerzyGrzegorz

Sympatyk
Mistrz

Post autor: JerzyGrzegorz »

Moim zdaniem warto ruszyć dupsko od komputera, iść na spacer i przemyśleć apel Krzysztofa. A nóż po drodze znajdzie się pieniądze. Niekoniecznie banknot. Pięć złotych miesięcznie wystarczy.

To hobby nie jest kosztowne!
Ja wydaję na: akta, książki nieodzowne
składki, podróże, hotele, paliwa…
Nie dbam, że z konta forsy ubywa.
Tylko po Nowym Roku pytanie mnie przenika
- Ile wydałem na swego konika?
Zliczam i powiadamiam dwie osoby –
Żonę i Pierwszy Urząd Skarbowy.
Gdy obcy pyta, mówię że tracę
Tyle co daję w niedzielę na tacę,
Na inne rzeczy bywa że wpłacam
Tyle, ile z datkami warta jest taca.
Jerzy Wnukbauma.
dpawlak

Nieaktywny

Doskonale wiem z czego finansowana jest ta strona.
Gdyby nie powstała i była co miesiąc opłacana nie miałby Pan gdzie napisać tych swoich 528 postów i chyba nikt w światku genealogicznym nie miał pojęcia o Pańskim istnieniu.
No no, co za pompatyczność i pewność, że poza PTG nic w światku genealogicznym nie istnieje. Zapewniam, że by mnie znano. Rzekłbym nawet, że pomimo tylu skrupulatnie wyliczonych postów na forum PTG jestem znany akurat mniej, niż gdzie indziej. W dodatku na rozgłosie nie specjalnie mi zależy, już składałem administracji wniosek o zamknięcie konta widząc, że tu nie specjalnie pasuję. Zawsze mogę ponowić i zawsze też administracja może mi konto zamknąć z urzędu, pretensji wnosił nie będę.
No to mam problem. Nie wiem czy pisać Krzysztofie, czy Panie Krzysztofie.
Mnie tam nie przeszkadza brak wpłaty na wskazane konto, aby komuś mówić po imieniu, ale jeśli ktoś sobie nie życzy, to się dostosuję.
Też szanuję Pana i pańskie dokonania, nawet podziwiam. Ubolewam, że nie każdy mój post nadaje się do czytania. Moich opinii nie wyceniam, jeśli ktoś chce je zanalizować i wdrożyć w praktyce, to droga wolna. Dotychczas działo się to za darmo, więc albo były bezwartościowe albo bezcenne. :wink: To czy zapłaciłbym 70 zł nic by w moich opiniach nie zmieniło, nie byłyby ani lepsze, ani gorsze, dlaczego zatem miałoby zmienić się do nich podejście?
Gratuluję towarzystwu nowych towarzyszek, a nowym towarzyszkom życzę owocnego członkostwa. Mam nadzieję, że są to właściwi ludzie na właściwym miejscu. Ja zbyt wiele osób uwieram, dlatego nie mam zamiaru wstępować. Skończyło by się zbyt wielką awanturą, wcześniej czy później. Wolę nie ryzykować dla dobra towarzystwa i własnego.

P.S. Zaduszki są dziś, wczoraj był dzień Wszystkich Świętych.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

no risk no fun
dpawlak

Nieaktywny

Fun już jest po co więc risk?
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

ryzyko dla towarzystwa przeca;)
a pasujesz nie najmniej
jeśli modelowo PTG ma być zbiorem ludzi, którym zależy na podobnych sprawach, choć mają różne opinie co do dróg - to mam nadzieję, że pasuje wiele osób
pomimo ryzyk z tym związanych

ryzyko większe nibymasowego "ruchu" martwych dusz tj masy tkwiącej w bezruchu łożącej 60 zł rocznie od głowy
Haponiuk_Daniel

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Haponiuk_Daniel »

Wchodzę w to :) Dzisiaj poszedł list.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inicjatywy genealogiczne”