Lachowicz w woj. świętokrzyskim

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Kostkowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Kostkowski »

W wyszukiwarce w Województwie Świętokrzyskim jest 2 małżeństawa osób o nazwisku Lachowicz gdzie nie podano ani roku ani miejscowości.
Paulina Lachowicz ze Stefanem Gałdyn akt 7, oraz Ludwik Lachowicz z Anną Lis akt 23. Może ktoś ma w swoim drzewie te osoby, albo wie w którym roku i w której parafi były te śluby?

Sympatyk
Mistrz

Post autor: ozanka »

Witam,
coś się tam nawyprawiało niedobrego w Genetece par. Nowy Korczyn.
Te małżeństwa zawarto w Nowym Korczynie, niestety roku nie udało mi się ustalić. Znalazłam tylko dlatego, że wiem, że "piotrowski 79" mnóstwo pracy włożył w opracowanie tej parafii :)

Pozdrawiam
Bożenna
Awatar użytkownika
Kostkowski

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Lachowicz w woj. świętokrzyskim

Post autor: Kostkowski »

ozanka pisze:Witam,
coś się tam nawyprawiało niedobrego w Genetece par. Nowy Korczyn.
Te małżeństwa zawarto w Nowym Korczynie, niestety roku nie udało mi się ustalić. Znalazłam tylko dlatego, że wiem, że "piotrowski 79" mnóstwo pracy włożył w opracowanie tej parafii :)

Pozdrawiam
Bożenna
Bardzo bardzo dziękuje za wyjaśnienie. Wiadomość o parafii na razie mi wystarczy. Poszukiwał będę nieco później i zapewne przejżę wszystkie lata.:k::k::k::k:

Sympatyk

Re: Lachowicz w woj. świętokrzyskim

Post autor: KrystynaJovanovic »

Witam,
Moja zmarla juz babcia ( 1896-1979) i cala jej rodzina to Lachowicze z Jedrzejowa, Kielc, Bogucic i Sudola. Od kilku lat szukam slubu babci Franciszki Lachowicz urodzonej w Kielcach z Aleksandrem Gorajem orodzonym w Warszawie. Slub w teorii odbyls sie w sierpniu 1919 roku. Szukalam juz we wszystkich miejscowosciach bezposrednio zwiazanych z dziadkami. I nic. Pan wspomina o Lachowiczach i slubach w Korczynie. Czy moge wiedziec cos wiecej o tych Lachowiczach?
Pozdrawiam
Krystyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”