Nazwiska - M
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
k_kowalewska
Nazwisko Meus
Witam! Interesuje mnie pochodzenie nazwiska Meus. Może ktoś z Państwa mógłby mi pomóc?
- Ewa_Szczodruch

-
k_kowalewska
- lubczyńska-iwona

- Ewa_Szczodruch

Witaj Iwono!
Oto rozmieszczenie nazwiska W Polsce:
Nazwisko Ogólna liczba Rozmieszczenie
Mołoń 301 Wa:1, By:10, Gd:14, JG:3, Ka:16, Kr:10, Ks:4, Lg:12, Op:4, Pl:9, Pr:153, Rz:7, Sz:2, Tb:10, Ta:4, To:13, Wb:3, Wr:26
W "mądrej książce" nazwiska nie znalazłam
Jest tylko Moloń - od mały; w formacjach pochodnych też od imion złożonych typu Małomir.
Myślę, że etymologia nazwiska, o które pytasz jest podobna.
Pozdrawiam cieplutko, Ewa Szczodruch
Oto rozmieszczenie nazwiska W Polsce:
Nazwisko Ogólna liczba Rozmieszczenie
Mołoń 301 Wa:1, By:10, Gd:14, JG:3, Ka:16, Kr:10, Ks:4, Lg:12, Op:4, Pl:9, Pr:153, Rz:7, Sz:2, Tb:10, Ta:4, To:13, Wb:3, Wr:26
W "mądrej książce" nazwiska nie znalazłam
Jest tylko Moloń - od mały; w formacjach pochodnych też od imion złożonych typu Małomir.
Myślę, że etymologia nazwiska, o które pytasz jest podobna.
Pozdrawiam cieplutko, Ewa Szczodruch
- lubczyńska-iwona

Malborscy
Witajcie
Ostatnio w moich poszukiwaniach genealogicznych pojawilo sie nazwisko Malborska- niestety byla to osoba naplywowa i oprocz daty smierci daty slubu i imion rodzicow nic wiecej na jej temat nie wiem
Zwracam sie do was z prosba o informacje skad wywodzila sie rodzina Malborskich??Jesli ktos cos wie prosze o wszelkie pomocne dane
Pozdrawiam Janusz
Ostatnio w moich poszukiwaniach genealogicznych pojawilo sie nazwisko Malborska- niestety byla to osoba naplywowa i oprocz daty smierci daty slubu i imion rodzicow nic wiecej na jej temat nie wiem
Zwracam sie do was z prosba o informacje skad wywodzila sie rodzina Malborskich??Jesli ktos cos wie prosze o wszelkie pomocne dane
Pozdrawiam Janusz
- Adam_Kalemba

- Grochowicki_Andrzej

Witaj Janusz,
Malborski - rozmieszczenie w Polsce na początku lat 90-tych
bydgoskie 4
ciechanowskie 1
elbląskie 1
gorzowskie 5
katowickie 4
koszalińskie 1
krośnieńskie 1
poznańskie 2
radomskie 22
szczecińskie 4
warszawskie 4
RAZEM 49
Dane liczbowe ze "Słownika nazwisk współcześnie w Polsce używanych" pod red. Prof. Kazimierza Rymuta.
http://www.herby.com.pl/herby/indexslo.html
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej-Maciej
Malborski - rozmieszczenie w Polsce na początku lat 90-tych
bydgoskie 4
ciechanowskie 1
elbląskie 1
gorzowskie 5
katowickie 4
koszalińskie 1
krośnieńskie 1
poznańskie 2
radomskie 22
szczecińskie 4
warszawskie 4
RAZEM 49
Dane liczbowe ze "Słownika nazwisk współcześnie w Polsce używanych" pod red. Prof. Kazimierza Rymuta.
http://www.herby.com.pl/herby/indexslo.html
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej-Maciej
Managowicz
Witam serdecznie
interesuje mnie pochodzenie nazwiska Managowicz(jest to rodowe nazwisko mojej babci)Z góry bardzo dziękuję za pomoc 
- Ewa_Szczodruch

Witam Ewo,dziękuję serdecznie za odpowiedź.
Niestety nikogo nie znam w rodzinie o tym nazwisku.Moja babcia nie żyje,również mój ojciec(syn babci)nie żyje,zresztą nie mam w ogóle ze strony ojca żadnej rodziny.Wuj zmarł 17 lat temu,drugiego brata taty nie znałam,po wojnie został we Francji(właśnie we Francji urodził się mój ojciec)Zawiłe są losy mojej rodziny,to cała opiana wielką tajemnicą historia.Od wielu lat mnie i mojego brata nurtują dzieje naszej rodziny.Brat mój ma nawet swoją własną teorię:)
W internecie trafiłam na nazwisko Managowich,czy istnieje możliwośc iż nazwisko to nosili Żydzi zamieszkujący w Polsce?
Niestety nikogo nie znam w rodzinie o tym nazwisku.Moja babcia nie żyje,również mój ojciec(syn babci)nie żyje,zresztą nie mam w ogóle ze strony ojca żadnej rodziny.Wuj zmarł 17 lat temu,drugiego brata taty nie znałam,po wojnie został we Francji(właśnie we Francji urodził się mój ojciec)Zawiłe są losy mojej rodziny,to cała opiana wielką tajemnicą historia.Od wielu lat mnie i mojego brata nurtują dzieje naszej rodziny.Brat mój ma nawet swoją własną teorię:)
W internecie trafiłam na nazwisko Managowich,czy istnieje możliwośc iż nazwisko to nosili Żydzi zamieszkujący w Polsce?
- lubczyńska-iwona

Pochodzenie nazwiska Majmurek
Poszukuje pochodzenia mojego nazwiska i osób z nim związanych. Moje nazwisko to Majmurek>
- Ewa_Szczodruch