Dane genaelogiczne z Trzebinii

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

andrzej917

Dane genaelogiczne z Trzebinii

Post autor: andrzej917 »

Dzięki uprzejmości niemieckich genealogów pochodzących z Dolnego Śląska otrzymałem listę aktów zgonów osób pochodzących w większości z Trzebinii. Mam nadzieję, że osoby zainteresowane informacjami z tego regionu znajdą tu ciekawe dane. Lista znajduje się poniżej:

Pozdrawiam

Andrzej Kurowski

Trauungen aus dem kath. Traubuch Wachtel-Kunzendorf Kr. Neustadt OS / Trzebina, Prudnik

- 1945/1 17. Juli Johannes Cantius Galiak aus Kasinka Mala Erzdiöces Krakau , Vater: Martin Galiak, Mutter: Katharina geb Szczypka
mit Stephania Plaskowka aus Kasinka Mala, Vater: Josef Pl., Mutter: Katharina geb. Labuz? – beide kath. – Bräutigam geb. 17.10.1915 Kasinka Mala, get. 20.11.15, Braut geb. 20.03.1914 Kasinka Mala, get. 22.03. – Trauzeugen: 1. Franziskus Mucha Kasinka Mala 2. Karl Schneider, Kirchvater hier – Bemerkung: polnische Flüchtlinge …. Hier wohnhaft Nr. 51
- 1945/2 28. August Michal Wilczenski Chmielow pow. Lodz Vater: Jakub Wilc. Mutter: Anna
mit Sofia Janischewska Obrotoskowe Lodz Vater: Thomas Janischewska und Theresa Szcwezyk – beide kath. – Bräutigam geb. 05.01.1921 Chmielow, Braut geb. 19.07.22 Obrotoskowe – Trauzeugen: 1. Jan Weskowski? 2. Nikolai Semczyczek?
- 1945/3 9. September Kazimiers Lelicki, Vater: Thomasz L., Mutter: Anastasia Koch mit
Anna Dabak, Vater: Pjotr D., Mutter: Magdalena Guzik? - beide kath. – Bräutigam geb. 04.07.1920 Kleczow, Braut geb. 12.03.24 Olkusz – Trauzeuge: Stanislaus Dabrowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”