Nazwisko Ciuła, , Gadzina - Kranse Potockie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
fecko_pawel

Nazwisko Ciuła, , Gadzina - Kranse Potockie
Witam serdecznie.
Proszę o pomoc w ustaleniu szczegółów dotyczących rodzin o nazwisku CIUŁA oraz GADZINA mieszkających w Krasnym Potockim na przełomie XIX i XX wieku.
Prapradziadek Wojciech Ciuła zmarł w 1911 roku. Gdzie mogę odszukać jakieś informacje na na temat jego przodków i jego dzieci? Jak ustalić miejsce pochówku? Był ojcem conajmniej 2 córek - jedną z nich była moja prababcia Rozalia. Druga - Justyna - jednak o niej nikt w rodzinie niestety nic nie wie.
Dziękuję za wszelkie informacje i podpowiedzi.
Proszę o pomoc w ustaleniu szczegółów dotyczących rodzin o nazwisku CIUŁA oraz GADZINA mieszkających w Krasnym Potockim na przełomie XIX i XX wieku.
Prapradziadek Wojciech Ciuła zmarł w 1911 roku. Gdzie mogę odszukać jakieś informacje na na temat jego przodków i jego dzieci? Jak ustalić miejsce pochówku? Był ojcem conajmniej 2 córek - jedną z nich była moja prababcia Rozalia. Druga - Justyna - jednak o niej nikt w rodzinie niestety nic nie wie.
Dziękuję za wszelkie informacje i podpowiedzi.
- Queenmagic

Ciuła, Gadzina
Witam!
Ja mam takie nazwiska w mojej bliższej i dalszej rodzinie. Wygląda to następująco:
Moja praprababcia nazywała się Małgorzata Ciuła (z domu) Wyszła za mąż za Jana Olesiaka. Nie wiem kiedy i gdzie się urodzili dokładnie.
Ich dzieci:
Rozalia Olesiak
Zofia Olesiak (moja prababcia)
Andrzej Olesiak
Stanisław Olesiak
Ignacy Olesiak
Władysław Olesiak
Józef Olesiak
Większość z tych dzieci urodziło się na Krasnym .
Pierwsza z tego rodzeństwa Rozalia (po mężu Salamon), miała córkę Zofię. Zofia wyszła za mąż za Czesława Sojkę. A siostra Czesława Maria Sojka poślubiła Stefana Gadzinę.
Dzieci Stefana i Marii to Stanisław, Stanisława, Jan i Maria
Tak to z grubsza wygląda. Generalnie rodzina mojej babci (mamy mojej mamy) pochodzi z Krasnego i okolic
Pozdrawiam
Daria Wilczyńska-Zięba
Ja mam takie nazwiska w mojej bliższej i dalszej rodzinie. Wygląda to następująco:
Moja praprababcia nazywała się Małgorzata Ciuła (z domu) Wyszła za mąż za Jana Olesiaka. Nie wiem kiedy i gdzie się urodzili dokładnie.
Ich dzieci:
Rozalia Olesiak
Zofia Olesiak (moja prababcia)
Andrzej Olesiak
Stanisław Olesiak
Ignacy Olesiak
Władysław Olesiak
Józef Olesiak
Większość z tych dzieci urodziło się na Krasnym .
Pierwsza z tego rodzeństwa Rozalia (po mężu Salamon), miała córkę Zofię. Zofia wyszła za mąż za Czesława Sojkę. A siostra Czesława Maria Sojka poślubiła Stefana Gadzinę.
Dzieci Stefana i Marii to Stanisław, Stanisława, Jan i Maria
Tak to z grubsza wygląda. Generalnie rodzina mojej babci (mamy mojej mamy) pochodzi z Krasnego i okolic
Pozdrawiam
Daria Wilczyńska-Zięba
-
fecko_pawel

Ciuła, Gadzina
Dziękuję za odpowiedź.
Mogę prosić o rok urodzenia Stefana Gadziny oraz jego dzieci? W szczególności Jana?
Tylko te imiona powtarzają się u mnie.
Pozdrawiam
Paweł Fecko
Mogę prosić o rok urodzenia Stefana Gadziny oraz jego dzieci? W szczególności Jana?
Tylko te imiona powtarzają się u mnie.
Pozdrawiam
Paweł Fecko
- Queenmagic

- Queenmagic

Ciuła, Gadzina
Witam ponownie!
Wiem tyle jedynie, że Stefan Gadzina i Jan Gadzina już nie żyją. Janusz zmarł w 1998 prawdopodobnie 04.10 a Stefan kilka lat przed nim,może 5 lat wcześniej,ale nie jest to tak do końca pewne .Żyje reszta rodzeństwa tj.Stanisław, Maria i Stanisława- mieszkają w Nowym Sączu i Chełmcu,za Nowym Sączem. Przypuszczalny rok urodzenia Janusza to gdzieś w okolicach 1954
Pozdrawiam
Daria
Wiem tyle jedynie, że Stefan Gadzina i Jan Gadzina już nie żyją. Janusz zmarł w 1998 prawdopodobnie 04.10 a Stefan kilka lat przed nim,może 5 lat wcześniej,ale nie jest to tak do końca pewne .Żyje reszta rodzeństwa tj.Stanisław, Maria i Stanisława- mieszkają w Nowym Sączu i Chełmcu,za Nowym Sączem. Przypuszczalny rok urodzenia Janusza to gdzieś w okolicach 1954
Pozdrawiam
Daria
-
fecko_pawel

Ciuła, Gadzina
Niestety po stronie Wojciecha Ciuły nie mam nic. Jan Gadzina w mojej rodzinie w roku 1912 miał około 20 lat.
Rodzin o nazwisku Gadzina w Krasnym Potockim już raczej nie ma.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
Re: Ciuła, Gadzina
Gadzina na krasnym zyja do dziś i mają sie dobrzefecko_pawel pisze:Niestety po stronie Wojciecha Ciuły nie mam nic. Jan Gadzina w mojej rodzinie w roku 1912 miał około 20 lat.
Pozdrawiam
Paweł
Moja narzeczona jest z Gadzinów z Krasnego
Mirosław Sowa
Witam
Jan Gadzina urodził sie 01-01-1897 w Krasne Potockie s. Jana Gadziny i Katarzyny zd. Król
https://www.familysearch.org/search/rec ... me=GADZINA
Jan Gadzina urodził sie 01-01-1897 w Krasne Potockie s. Jana Gadziny i Katarzyny zd. Król
https://www.familysearch.org/search/rec ... me=GADZINA
Ryszard Drąg