Będę bardzo wdzięczny. Dziękuję.woytek pisze:Mogę sprawdzić dokładnie dziś wieczorem. Z tego co pamiętam jest tam chyba tylko data (w nawiasie) występowania najstarszej wiadomości w źródle bez informacji o samym źródle. Źródła są podane zbiorczo w literaturze źródłowej. Ale potwierdzę wieczorem.l.chybowski pisze:(...) W wersji internetowej nie ma podanych źródeł. (...)Aftanas_Jerzy pisze:[...]
Witam!
Ten herbarz od niedawna jest dostępny w internetowej wersji polskiej i angielskiej pod linkiem: http://gajl.wielcy.pl/
Pozdrawiam
Wojtek
Herbarz polski od średniowiecza do XX wieku
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
l.chybowski

- Kontakt:
Re: Herbarz polski od średniowiecza do XX wieku
- Sianin_1948

-
l.chybowski

- Kontakt:
- Jabłonowski_Marek

Witam,
Pan Tadeusz Gajl w Od autora informuje, że "moja książka jest herbarzem w najwęższym tego słowa znaczeniu. Indeks nazwisk jest tylko dodatkiem do herbów. Nie przewiduję więc podawania źródeł nazwisk i uzasadnienia powiązania ich z danym herbem. ... Podana bibliografia może ułatwić czytelnikom dotarcie do takich powiązań nazwisk i herbów. Stanowi ona spis pozycji, z których rzeczywiście czerpałem informacje."
Pozdrawiam
Pan Tadeusz Gajl w Od autora informuje, że "moja książka jest herbarzem w najwęższym tego słowa znaczeniu. Indeks nazwisk jest tylko dodatkiem do herbów. Nie przewiduję więc podawania źródeł nazwisk i uzasadnienia powiązania ich z danym herbem. ... Podana bibliografia może ułatwić czytelnikom dotarcie do takich powiązań nazwisk i herbów. Stanowi ona spis pozycji, z których rzeczywiście czerpałem informacje."
Pozdrawiam
Szczęśliwi Ci, którzy liczą swój dom w pokoleniach.
-
l.chybowski

- Kontakt: