Nazwisko: Maj/ Przed1830r Pisane May

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=9697&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Piotrowska_Agnieszka

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Piotrowska_Agnieszka »

Witam
Rowinież poszukuję informacji na temat rodziny pochodzacej z tych okolic.
Moja prababcia nazywała się Salomea Maj, podobno mieszkała w Winiarach. Wyszła za Jana Wronę. Zmarła młodo. Tyle wiem na chwilę obecną.
Czy może mi Pan pomóc w poszukiwaniu informacji?
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Brozek_Oskar

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Brozek_Oskar »

Witam. Moi Majowie wywodzą się z Pawłowic, parafia Michałów i parafia Wrocieryż (różnie to bywało raz Pawłowice należały do tej raz do innej parafii). Ostatni ich ślad urywa się w parafii Wrocieryż w 1745 roku, przy narodzinach córki Elżbiety. Dokładniej byli to Kazimierz Maj i Katarzyna z Chmielów bądź Chmielowskich. Byli prawdopodobnie młynarzami. Są związani z Palimąkami również młynarzami (ich córka Magdalena Maj poślubiła Filipa Palimąkę, również młynarza). Być może jakieś ślady odnajdzie się w Chrobrzu ale nie jestem pewien.

Pozdrawiam, Oskar Brożek. :)
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
ozanka

Sympatyk
Mistrz

Post autor: ozanka »

Witam,
jeżeli są to Winiary w par. Pałecznica to owszem pojawia się w tej par. nazwisko May tyle że w sąsiedniej wsi w roku 1792 do 1796. Do tego roku są księgi. Następne księgi są od 1826, gdzie to nazwisko zupełnie zanikło.
Sprawdziłam do 1839 r.

Pozdrawiam
Bożenna
mir4ex

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: mir4ex »

U mnie nazwisko May występuje w miejscowości Wadow , parafia Ruszcza , Małopolska
Mirosław Sowa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”