Geneteka -- Błędy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Brak roku i miejscowości w wyszukiwarce - proszę o pomoc
Dzien Dobry,
Uprzejmie prosze o poprawienie:
Mazowieckie - Mszczonow- slub 16 / 1859 rok - Konstanty Kutiak / Marianna Liszewska
Powinno byc: Konstanty Kubicki.
Swietokrzyskie- Gnojno - slub 8 / 1828 rok - Jacek Borowski / Scholastyka Gornisiewicz
Powinno byc: Jacek Baranski
Swietokrzyskie-Osiek - slub 16 / 1842 rok - Jan Kmita / Katarzyna Grabowska
Powinno byc: Jerzy Kmita
Z gory slicznie dziekuje,
Pozdrowienia,
Bozenna
Uprzejmie prosze o poprawienie:
Mazowieckie - Mszczonow- slub 16 / 1859 rok - Konstanty Kutiak / Marianna Liszewska
Powinno byc: Konstanty Kubicki.
Swietokrzyskie- Gnojno - slub 8 / 1828 rok - Jacek Borowski / Scholastyka Gornisiewicz
Powinno byc: Jacek Baranski
Swietokrzyskie-Osiek - slub 16 / 1842 rok - Jan Kmita / Katarzyna Grabowska
Powinno byc: Jerzy Kmita
Z gory slicznie dziekuje,
Pozdrowienia,
Bozenna
-
roza.kruza

Zabrnęłam w ślepy zaułek,parafia Stanisławów,Marianna Sasim ur.w 1808 roku w Wólce Piecącej raz jest żoną Jakuba Wicherka a raz Jakuba Wichrowskiego.Jak można to ustalić 100%.
pozdrawiam i proszę o podpowiedź
Róża
pozdrawiam i proszę o podpowiedź
Róża
- lubczyńska-iwona

- lubczyńska-iwona

Znalazłam bład polegający na tym że wyszukując nazwiska w wyszukiwarce oglnej pojawia się nazwisko jednak nie jest przypisana żadna parafia i nie wiadomo gdzie dikładnie szukać danego aktu.
Taki przypadek znalazłam w Kazimierzy Małej. Proszę o sprawdzenie czemu przy nazwiskach nie pojawia się nazwa parafii.
Taki przypadek znalazłam w Kazimierzy Małej. Proszę o sprawdzenie czemu przy nazwiskach nie pojawia się nazwa parafii.
Pozdrawiam
Żaneta
Żaneta
- bozenabalaw

- MajaWojdalski

-
Nieprzecka_Justyna

Proszę poprawić dane:
z aktu ur. par. św. Jana Wawa 1860/546 Marianny Małgorzaty Rożańskiej. Chodzi o nazwisko matki. Jest: Kunegunda Niepska a powinno być Kunegunda Skępska. Bardzo nieczytelny zapis aktu, dlatego potwierdzenie znalazłam w akcie małzenstwa rodziców (św. Jan 1859/139)
Akty zgonów par. Nawiedzenia NMP 1837/1294 (jest Józef Niepsny) i 1837/496 (jest Tomasz Niepsny) są dyskusyjne. Ja bym odczytała te nazwiska jako Niepsuy. Pozostawiam do rozważenia
z aktu ur. par. św. Jana Wawa 1860/546 Marianny Małgorzaty Rożańskiej. Chodzi o nazwisko matki. Jest: Kunegunda Niepska a powinno być Kunegunda Skępska. Bardzo nieczytelny zapis aktu, dlatego potwierdzenie znalazłam w akcie małzenstwa rodziców (św. Jan 1859/139)
Akty zgonów par. Nawiedzenia NMP 1837/1294 (jest Józef Niepsny) i 1837/496 (jest Tomasz Niepsny) są dyskusyjne. Ja bym odczytała te nazwiska jako Niepsuy. Pozostawiam do rozważenia
-
Sroczyński_Włodzimierz

ad Św. Jan U1860/546
zdecydowanie masz rację (i nie chodzi o zwelowanie/dodanie innej formy na podstawie małzeństwa: we wtóropisie jest wyraźniej
Skępska
zdecydowanie masz rację (i nie chodzi o zwelowanie/dodanie innej formy na podstawie małzeństwa: we wtóropisie jest wyraźniej
Skępska
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Śmiech_Michał

Dobry wieczór.
W indeksach z parafii Pułtusk powinna być wpisana miejscowość Borsuki, a jest Bortuki.
Chodzi o zgony 1874-1881
W indeksach z parafii Pułtusk powinna być wpisana miejscowość Borsuki, a jest Bortuki.
Chodzi o zgony 1874-1881
Kłaniam się- Michał
http://michalstanislawsmiech.blogspot.com/
http://michalstanislawsmiech.blogspot.com/
-
olenski_jan