Niedzielski - Szukam informacji o rodzinie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

goldfish

Niedzielski - Szukam informacji o rodzinie

Post autor: goldfish »

T:"Szukam informacji o rodzinie NIEDZIELSKICH"

Witam,jesli ktos z Panstwa moze mi pomoc w uzyskaniu informacji o moim dziadku SEWERYNIE NIEDZIELSKIM/1885-1940/ to bede bardzo wdzieczna.
Dziadek mieszkal prawdopodobnie w Łucku na WOLYNIU. Tam tez pracowal. Ponadto KNIAHININ i ZABOROL to tez moga byc miejscowosci w ktorych mieszkal z babcia EUGENIA oraz synami-/ Nie mam zadnych dokumentow /EUGENIUSZEM,STANISŁAWEMI FRANCISZKIEM.
RoNie

Sympatyk

Post autor: RoNie »

Moja babcia Konstancja Wojciechowska /1873 - 1961 / z domu była Niedzielska.
Pamiętam, że opowiadała o rodzinie na wschodzie. Niestety żadnych dokumentów również nie posiadam.
Pozdrawiam Roman.
goldfish

Witam i bardzo dziekuje za kontakt .No wlasnie caly problem w tym ,zenie ma dokumentow.Pozdrawiam.
Ewa
julia_jarmola

Sympatyk

Post autor: julia_jarmola »

Witam!
Brak dokumentów,to niestety problem powszechny tych ,których przodkowie wywodzą się z Kresów,ale może warto spróbować wpisać się także na portalu kresowym Rzeczpospolita.com?
Pozdrawiam Julia.J.[/i]
olenski_jan

Sympatyk
Adept

Post autor: olenski_jan »

Witam,
Marianna Niedzielska była żoną prapraprababcią. W poczatkach XIX wieku (1808 r.) mieszkała z mężem w Rudniku nad Sanem a więc wcale nie na Kresach. Obecnie osób o tym nazwisku wg portalu moikrewni.pl jest ponad 3000, i jeśli nie liczyć pięciu największych miast, "rozrzuceni są" dość równomiernie po całym kraju.
Pozdrawiam
Jan
Amen123

Sympatyk

Post autor: Amen123 »

Poszukaj na forum dużo jest na temat Niedzielskich ...moi pochodzili z Milczyc i Nikłowic ok.Lwowa
goldfish

Wiem ,ze ludzi o tymnazwisku tj NIEDZIELSKI/KA jest duzo ale to nie znaczy ze to moja rodzina.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”