Jak szukać akt urodzenia, pomoc do drzewa

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Piędel

Sympatyk

Jak szukać akt urodzenia, pomoc do drzewa

Post autor: Piędel »

Witam mam mały problem: znam date smierci swojjego przodka 1872 w wieku 47 lat miejscowośc Jastrzębie koło Drzycimnia mam tez akt ślubu z 1853r i na nim jest ze ta osoba ma 28 lat w akcie ślubu miejscowosc jest Zielonka koło Cekcyna czyli wychodzi na to ze data urodzenia to 1825,jest tylko maly problem ze nie moge tego znalesc moze ktos podpowie jak szukac z góry dziekuje W.Piędel
dpawlak

Nieaktywny

Re: pomoc do drzewa

Post autor: dpawlak »

Wpisz w Google map Cekcyn a następnie jak znajdzie ci Cekcyn wpisz Zielonka, będzie to najbliższa miejscowość o tej nazwie. Mi się udało, łącznie z Jastrzębiem i Drzycimiem, w sumie wszystko obok siebie jest.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
Piędel

Sympatyk

MI nie o to chodzi bo ja wiem gdzis sa te miejscowosci tylko o miejsce urodzenia osoby bo znam tylko ro 1825 a bym chcial wiedziec z jakij miejscowosci pochodzil
Stawski

Sympatyk

Post autor: Stawski »

W akcie małżeństwa zazwyczaj są podane miejscowości urodzenia osób zawierających ślub.
Z.S.
dpawlak

Nieaktywny

Post autor: dpawlak »

Z fusów wróżyć nie umiem, jak mam Ci znaleźć coś nie mając takich danych jak Ty?
Rzucisz skan aktów to popatrzymy, jak jest napisane podamy, a tak...
Jedyna odpowiedź jak szukać - przeczytaj cały akt jeden i drugi, może w którymś pisze.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
Piędel

Sympatyk

dodaje link do zdjecia z akti ślubu:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3de ... 0766e.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”