Eksperyment: Powiązania między Waszymi drzewami

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Sułkowski_Jacek

Sympatyk
Adept

Post autor: Sułkowski_Jacek »

redie pisze: A oczekiwanymi wynikami były by: "Osoba Jan Kowalski ur 1850, zm 1920 został znaleziony w drzewie użytkownika ABC - skontaktuj się z nim".
A później coś w stylu, użytkownik ABC udzielił Ci prawa do odczytu części drzewa - przenieś wybrane osoby do siebie.
Popieram takie rozwiązanie i zgadzam się równiez z Anetą.

Prosta baza danych możliwa do uzupełnienie dla każdego. Nie każdy potrafi tworzyć strony www.
pozdr
Jacek
apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Eksperyment: Powiązania między Waszymi drzewami

Post autor: apogorzelska »

Mam nadzieję że nic nie pomieszałam :)
Ja <- M<-M <-M oo K <- (M oo K) -> M->M->M-> osoba z forum
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
PreczAndrzej

Sympatyk

Post autor: PreczAndrzej »

Wow! Podwójnie spowinowacone! :)
Awatar użytkownika
redie

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: redie »

Podoba mi się ta dyskusja.
Zachęciła mnie do publikacji większej części drzewa :)
Awatar użytkownika
Kuc_Adam

Sympatyk

Post autor: Kuc_Adam »

Witam

Zobaczymy co z tego wyniknie :)

Ja <- M <- M <- (M oo K) -> (K oo M) <- (M oo K) -> K -> M -> Jerzy osoba z forum.

Mam nadzieje, że się nie zamotałem.

Pozdrawiam
Magdalena_Dąbrowska

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Magdalena_Dąbrowska »

Markowski_Maciej pisze:
worwag pisze:(I rzekł Bóg do proszącego o wygraną na loterii Icka: Icek! Ty daj mi szansę! Ty kup los!)
Dlatego drzewa mam opublikowane na 3 portalach. I dlatego kilka razy "wygrałem" znajdując krewnych i powinowatych, a dzięki nim dalej rozwinąłem drzewo.
Jeżeli ta incjatywa może spowodować,
że te osoby które niechętnie upubliczniają swoje odkrycia (co w niektórych rozumiem, bo mają dobre powody),
"wystawią" informacje umożliwiające znalezienie części wspólnych to uważam, że ma ona głęboki sens.
Maciej
P.S. Na genealodzy.pl jest jedna osoba jakoś powiązana z moją rodziną, ale nie wiemy jak.
MM
Załozyłam drzewo kiedyś na juz "byłych" michkrewnych... zaczeli mi sie dołaczac krewni , kuzyni znajomi az w końcu zostałam pochłonieta przez innego administratora a drzewo jest gigantyczne i rosnie... i tak sie rozrosło ze okazało się że mój mąż jest zkoligacony z koleżanką z dawnej pracy... teraz mam z uwagi na ograniczenia ilosciowe cztery drzewa plus to wielgachne gdzie dodaje informacje tylko podstawowe... ale dodaje bo sama znalazłam dzieki takim portalom troche ciekawych informacji

Magda
Awatar użytkownika
J1anka

Sympatyk
Adept

Post autor: J1anka »

Witam,
Ja znalazłam powiązanie z moim mężem - okazało się, że powinien mówić do mnie ciociu. :lol:
Ja (urodzona lubuskie) < M < K <M < K < M < M < M < (Zofia IIoo Stanisław) - (Stanisław IIIoo Agnieszka) > M >K > M >M > M > K > K > M > mój mąż (urodzony wielkoposlkie)

ja < M <K < M < (KooM) > M > K > K > Beata

i jeszcze jedno powiązanie z Joanną
mój mąż < M <K < M < M < (MooK)> M > M > K > K > Joanna z forum
Ostatnio zmieniony śr 28 lis 2012, 21:03 przez J1anka, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Anna

Szukam informacji na temat Andrzeja i Karola Kalińskich oraz osób o nazwisku Balasiewicz, Balasewytsch, Balasewitsch, Balasewits, Баласевич, Balasevich
Jones_Magdalena

Sympatyk

Post autor: Jones_Magdalena »

Ja niestety nikogo (tj. żadnych powiązań) nie mogę znaleźć. Może źle szukam... :oops:

Magda
e_emyli

Sympatyk
Ekspert

Post autor: e_emyli »

Ja znalazłam tu daleką ciocię:
Ja -> K (moja mama) -> K (moja babcia) -> M (pradziadek) -> M (prapradziadek) -> K (jego siostra) -> M (syn siostry) -> M (wunk siostry) -> M (prawnuk sisotry) oo K (użytkowniczka tego forum) :)
Szukam:
Piętków, Sienickich, Godlewskich, Tymińskich i Krystosiaków z okolic Czyżewa i Godlewa Wlk.; Karczów i Połogów z ok. Sokołowa Podl.; Kacprzewskich, Szymańskich z ok. Ceranowa
Pozdrawiam, Emilia Borowicz
dopam

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dopam »

Gdyby była możliwość dopisania się do bazy w portalu, także chętnie bym skorzystała.
Podobnie jak część przedmówców, myślę, że dane mogłyby być jawne, poza najmłodszymi pokoleniami. Ewentualnie, gdyby ktoś chciał mieć ukryte dane, to mógłby mieć taką opcję.
Jednak po co robimy drzewa genealogiczne? Nie tylko przecież dla siebie. Myślę, że większość genealogów lubi pochwalić się swoimi odkryciami.
Poszukuję aktu urodzenia dziadka Cesława Domżalskiego oraz aktu ślubu jego rodziców
miejscowość Krośnice, parafia Lekowo
Awatar użytkownika
bozenabalaw

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: bozenabalaw »

Ja nie wiem jak tu szukać? Co oznaczają literki K M i jak to powiązać ? Ja mam duże drzewo i chciałabym korzystać z tych możliwości.
Serdeczności Bożena Balawender
dpawlak

Nieaktywny

Post autor: dpawlak »

Nic Bożeno nie znajdziesz, bo jeszcze nie ma. Możesz się co najwyżej pochwalić, że łączy Cię z jakimś innym forumowiczem więź pokrewieństwa, powinowactwa. Żeby nie zdradzać danych, mężczyznę zapisuje się jako M, kobietę jako K, można tez same imiona. Wszystko opisane w pierwszym poście czyli "ab ovo ...".
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
Staporek_Kamil

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Staporek_Kamil »

Znalazłem wspólnego przodka ojca i matki: Józef (ojciec)< M < M < M < K <K < Kacper Miedziak 1750-1830 > K > M > > K > M > Maria (matka)

Jaki ten świat mały
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Wszystko zależy od terenów, które zamieszkiwali nasi rodzice, dziadkowie, pradziadkowie, ... 10xpradziadkowie.
U mnie jest to raczej podzielone na dziadków - każdy ma "swoje" tereny, które są z reguły o tyle oddalone od siebie, że raczej takich powiązań bym nie sugerował. Nie dopadł mnie jeszcze tzw. ubytek przodków, chociaż wiem, że na pewno jest bardzo blisko mnie (jedna z 4xprababć była z domu Marynicz :) ). Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć to powiązanie, bo księgi sięgają tylko 1785, więc trochę kiepsko.
To samo jest też w linii po kądzieli - prababcia nosiła nazwisko Boruń, jej mąż był wnukiem Boruniowej :)

Jednakże - przyjemnie jest bardzo, gdy poznajemy nowego krewnego przez jakiś portal (np. forum genealogiczne).
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Awatar użytkownika
bozenabalaw

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: bozenabalaw »

Dalej nic nie rozumiem. Z nikim z forumowiczów nie mam powiązań. Chyba. że nie wiem.
Serdeczności Bożena Balawender
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inicjatywy genealogiczne”