Jak poszukiwać rodziny w USA? -..(cz.6)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Kurkiewicz_Mariusz

Witaj Joanno dziękuję Tobie bardzo bardzo serdecznie
Maria Anna przypłyneła do Quebec kanada 13 listoopada a 14 popłyneła do Detroit, Wayne, Michigan, United States. Ur się 1902 roku
z tego co wiem to nie miała nikogo do kogo mogłaby płynąć. Józefa z domu Komorek i Szczepan to jej rodzice . Rodzenstwo jw.Nic więcej nie wiem Poszukuję aktów zgonu, małżeństwa ewentualnie itp.
Pozdrawiam i dziękuję
Maria Anna przypłyneła do Quebec kanada 13 listoopada a 14 popłyneła do Detroit, Wayne, Michigan, United States. Ur się 1902 roku
z tego co wiem to nie miała nikogo do kogo mogłaby płynąć. Józefa z domu Komorek i Szczepan to jej rodzice . Rodzenstwo jw.Nic więcej nie wiem Poszukuję aktów zgonu, małżeństwa ewentualnie itp.
Pozdrawiam i dziękuję
-
Kurkiewicz_Mariusz

Rozumiem ze rodzice zostali w Polsce.Kurkiewicz_Mariusz pisze:Joanno zapomniałem dodać, że przypłyneła do USA w 1926 roku
Marianna pochodzila z Tomaszowa?
Joanna
Ostatnio zmieniony śr 28 lis 2012, 17:38 przez Joanna71, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kurkiewicz_Mariusz

Na liscie pas. podane jest ,Tomaszow.Kurkiewicz_Mariusz pisze:Rodzice zostali w Polsce. Maria ur się we wsi Mstowo woj kuj pom. tak podaje akt ur z AP Włocławek.
name: Marjanna Kurkiewicz
arrival date: 13 Nov 1926
arrival port: Quebec, England
estimated birth year: 1902
birth date:
birthplace: Tomaszow,
birth country: Poland
race: Polish
last residence:
accompanied by:
departure date:
departure port: Southampton, England
departure contact:
arrival contact:
ship name: Minnedosa
Masz dokladna date urodzenia?
Joanna
Ostatnio zmieniony śr 28 lis 2012, 18:05 przez Joanna71, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kurkiewicz_Mariusz

-
Kurkiewicz_Mariusz

-
dorota_bartosiewicz

Pani Joanno bardzo proszę o sprawdzenie Zofia Bieniasz (lub rz)z domu Nowatorska, urodzona w Rymanowie (najprawdopodobniej) w 1916 roku wiem także że w 1958 lub 1959 wyjechała wraz z mężem, dziećmi i zamieszkała w Montevideo(Urugwaj) .Po śmierci męża przeniosła sie do USA. Będe na prawdę wdzieczna za każdą informację Pozdrawiam
Witaj,dorota_bartosiewicz pisze:Pani Joanno bardzo proszę o sprawdzenie Zofia Bieniasz (lub rz)z domu Nowatorska, urodzona w Rymanowie (najprawdopodobniej) w 1916 roku wiem także że w 1958 lub 1959 wyjechała wraz z mężem, dziećmi i zamieszkała w Montevideo(Urugwaj) .Po śmierci męża przeniosła sie do USA. Będe na prawdę wdzieczna za każdą informację Pozdrawiam
Znalazlam tylko ta Zofie.
ZOFIA BIENIASZ
May 22, 1914-Sep 09, 1994
Last residence: 92262 (Palm Springs, Riverside, CA)
Joanna
-
dorota_bartosiewicz

Bardzo dziękuję Pani Joanno czy to sa wszystkie dane być moze jest to ta osoba (data urodzenia tez by sie zgadzała)wiem ze miała 3 synów:
Krzysztof Bieniasz ur.1942
Andrzej Bieniasz ur.1944
Piotr Bieniasz ur. 1949
i córka
Maria Bieniasz ur.1948
byc moze te dane pozwola nam ustalic czy to własnie ta Zofia (przepraszam, że jestem moze zbyt natarczywa, ale bardzo mi zależy: Pozdrawiam
Andrzej Bieniasz ur.1944
Piotr Bieniasz ur. 1949
i córka
Maria Bieniasz ur.1948
byc moze te dane pozwola nam ustalic czy to własnie ta Zofia (przepraszam, że jestem moze zbyt natarczywa, ale bardzo mi zależy: Pozdrawiam
Popros Krystyne o odczytaniedorota_bartosiewicz pisze:Bardzo dziękuję Pani Joanno czy to sa wszystkie dane być moze jest to ta osoba (data urodzenia tez by sie zgadzała)wiem ze miała 3 synów:
Andrzej Bieniasz ur.1944
Piotr Bieniasz ur. 1949
i córka
Maria Bieniasz ur.1948
U.S. Public Records Index, Volume 1
Schools, Directories & Church Histories
NAME: Zofia Bieniasz
BIRTH: date
RESIDENCE: year - city, CA
NAME: Mary Ann Bieniasz(l.63)
BIRTH: date
RESIDENCE: year - city, CA
Na Facebook'u jest Mary Ann Bieniasz z Kalifornii
Joanna
- cichocka.karolak

Witam. Mam pytanie, czy jest możliwość na uzyskanie informacji dla mego dziadka tj, Józef Cichocki ur 1885 roku w Sompolnie. Do Ameryki /USA/ podróżował drugi raz w swoim życiu i tu dokładnie nie wiem, ale z przypuszczenia był to 1936,lub 1937, lub 1938 -początek, bo wiem na pewno,że powrócił z powrotem pod koniec 1938 roku do Polski- do Sompolna,a już w styczniu 1939 roku zmarł w Polsce. Jeżeli są jakieś możliwości,uprzejmie proszę o odpowiedż.Pozdrawiam Halina
-
Kurkiewicz_Mariusz

Witam
Proszę o sprawdzenie wyniku na ancestry.com dla Maria Kurkiewicz
http://go.fold3.com/results.php?s_given ... 50&links=0
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Proszę o sprawdzenie wyniku na ancestry.com dla Maria Kurkiewicz
http://go.fold3.com/results.php?s_given ... 50&links=0
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam