Bardzo proszę o umieszczenie w temacie wiadomości jakiegoś znacznika (tag'a).
Moje propozycje:
[AP_Radom] - dla osób zainteresowanych tematyką zasobów z AP Radom
[AP_Grodzisk] - dla osób zainteresowanych tematyką zasobów z AP Grodzis
[W-wa] - dla osób zainteresowanych tematyką zasobów z Archidiecezji Warszwskiej i Warszawsko-Praskiej.
[ŚK] - dla osób zainteresowanych tematyką zasobów ze Świętokrzyskiego.
[Inne] - tematyka niezwiązana do końca z zasobami
Po tagu proszę napisać nazwę miejscowości (parafii) i problem. Proszę o oddzielanie tych informacji myślnikami, np.:
[W-wa] - Św.Jan - Błąd w U 1878
W treści dokładne informacje.
Taki temat jasno będzie wskazywał, że problem jest w zasobach warszawskich u Św. Jana w urodzeniach 1878.
Albo:
[AP_Radom] - Wrociszew - indeksacja
Taki temat wskaże mi, że osoba pisząca jest zainteresowana indeksacją.
Jeśli chodzi o pliki z indeksami (arkusze kalkulacyjne), to proszę stosować podobny zapis tematów, przy czym w temacie proszę uwzględnić zakres lat jaki znajduje się w plikach w załącznikach. Jeżeli będziecie Państwo wysyłać pojedynczo roczniki, to każdy temat powinien zawierać rocznik, który znajduje się w załączniku. Proszę nie wysyłać wiadomości "ciurkiem" w kolejnej wiadomości (np. w ramach, indeksacja Warka) w ramach funkcji "Odpowiedz". To rozwiązanie znacząco poprawi komunikację i czytelność w skrzynce pocztowej.
Sprawa jest istotna, o tyle, że przy pojawieniu się kilkudziesięciu mailu w końcu się pogubię i na odpowiedzi będziecie Państwo czekali dniami i nocami. Tak samo proszę o "niespamowanie". Brak odpowiedzi w przeciągu 1-2 dni nie jest bynajmniej ignorancją z mojej strony, lecz będzie wynikiem innych zajęć, których też mam co nie miara
W tej chwili mam jedynie taką prośbę organizacyjną, która ułatwi komunikację i wymianę odpowiednich informacji.
Aha, proszę również szefów zespołów oraz osoby indeksujące indywidualnie poza zespołami o przesłanie na adres: metryki()genealodzy.pl informacji jaki zakres zasobów z serwisu jest w trakcie opracowywania.
Dzięki temu będę mógł uzupełnić zakładkę "plany" i w przypadku podziału materiałów nie nastąpi zdublowanie pracy.
Adres email dostępny jest też na stronie Metryki w stopce na samym dole strony :: Administrator Metryk ::