Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
lojka35

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: lojka35 »

w moim drzewie są przodkowie o nazwisku Kuśmierek łącznie ze mną :)
w drzewie , które mnie interesuje jest nazwisko Kuśnierek , myślę że to literówka albo błędne tłumaczenie aktów
ponieważ inne dane: daty imiona sie pokrywają
Jola
dorotan

Członek PTG
Mistrz

Post autor: dorotan »

Anetto, bardzo Ci dziękuję :)

Pozdrawiam,
Dorota
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Post autor: Anetta_72 »

lojka35 pisze:w moim drzewie są przodkowie o nazwisku Kuśmierek łącznie ze mną :)
w drzewie , które mnie interesuje jest nazwisko Kuśnierek , myślę że to literówka albo błędne tłumaczenie aktów
ponieważ inne dane: daty imiona sie pokrywają
Witaj,
po sprawdzeniu drzewka wygląda że jednak to nazwisko Kuśnierek (takich nazwisk jest więcej także w innych drzewach). Jeśli jednak mimo to chcesz się z nią skontaktować to daj znać. Mam pytanie a z której części Polski pochodzi twoja rodzina bo ja także mam w drzewie nazwisko Kuśmierek lub Kuśmirek (fakt czasem było zamiennie)?
Pozdrawiam,
Anetta.
Awatar użytkownika
lojka35

Sympatyk
Nowicjusz

"moi "dokładnie z Wierzchlasa i Mierzyc ;) koło Wielunia
Jola
Anetta_72

Sympatyk
Adept

lojka35 pisze:"moi "dokładnie z Wierzchlasa i Mierzyc ;) koło Wielunia
A moi ze Sulmierzyc i okolic (obecnie łódzkie) więc może kiedyś gdzies się spikniemy :)
Awatar użytkownika
lojka35

Sympatyk
Nowicjusz

a nie miałaś nikogo w Siemkowicach, Rudzie?
tam też jest troche osób noszących to nazwisko , służę zapiskami :)
Jola
Anetta_72

Sympatyk
Adept

A to muszę sprawdzić na mapie. Kto wie :)
Dzięki za info.
Siwińska_Adriana

Sympatyk

Post autor: Siwińska_Adriana »

Witaj Adriano,
wygląda na to że twój link prowadzi do ciągu nazwisk Stachniewicz, sprawdziłam dwa pierwsze i oba należy do drzewa Romany Kahl, jeśli chcesz mogę przekazać twoją wiadomość do niej. Prześlij ją do mnie tu lub na priva.
Pozdrawiam,
Anetta.[/quote]

Anetko bardziej zależy mi na sprawdzeniu kontaktu do osoby, która zamieściła tam nazwisko Janina Stachniewicz (zd. Stasiak) i Barbara Ejzyngier (zd. Stachniewicz)
pozdrawiam i dziękuję
Ada
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Siwińska_Adriana pisze:Witaj Adriano,
wygląda na to że twój link prowadzi do ciągu nazwisk Stachniewicz, sprawdziłam dwa pierwsze i oba należy do drzewa Romany Kahl, jeśli chcesz mogę przekazać twoją wiadomość do niej. Prześlij ją do mnie tu lub na priva.
Pozdrawiam,
Anetta.
Anetko bardziej zależy mi na sprawdzeniu kontaktu do osoby, która zamieściła tam nazwisko Janina Stachniewicz (zd. Stasiak) i Barbara Ejzyngier (zd. Stachniewicz)
pozdrawiam i dziękuję
Ada[/quote]

Witaj Ado,
ok teraz ustaliłam właściwą osobę nazywa się Małgorzata Smorawska i ma obie panie w swoim drzewie. Także jeśli chcesz wysłać wiadomość to napisz jaką konkretnie plus mail do siebie a ja to prześlę do Małgorzaty. Wiadomość możesz przesłać tu lub na priva. Mogę też przesłać Ci skan ze strony.
Pozdrawiam,
Anetta.
Siwińska_Adriana

Sympatyk

Post autor: Siwińska_Adriana »

Anetko wysłałam wiadomość na priva i jeśli mogę poprosić o ten skan to byłabym wdzięczna :)
pozdrawiam Serdecznie
Ada
Awatar użytkownika
eneanka

Sympatyk

Post autor: eneanka »

Siwińska_Adriana pisze:Anetko wysłałam wiadomość na priva i jeśli mogę poprosić o ten skan to byłabym wdzięczna :)
pozdrawiam Serdecznie
Ada
Ado, ja również próbowałam Ci odpowiedzieć na Twój problem na samym początku, ale - z niewiadomych względów - miałam problem z dostaniem się na portal przez kilka dni - w obu zainstalowanych u mnie przeglądrakach :-(

Anetta Ci jednak pięknie pomogła, więc gwoli uzupełnienia wkleję to, co napisałam wówczas (celowo skopiowałam sobie do notatnika), bo może i z tego wytrząśniesz jakieś wskazówki:
Siwińska_Adriana pisze:Witam, mam pytanko w jaki sposób mogę się dowiedzieć kto jest "właścicielem" drzewa http://www.worldvitalrecords.com/Single ... achniewicz
i ewentualnie skontaktować się z tą osobą. Nie jestem zarejestrowana na MyHeritage i nie za bardzo wiem jak się tam poruszać.
dziękuję za pomoc,
pozdrawiam
Adriana
Ado, Jadwiga, Kamila, Kajetan, Maria, Stanisław Stachniewicz występuje w drzewie osoby: Romana Kahl (celowo nie odmieniam)

Marianna, Paweł, Zofia, Teofil Stachniewicz u: Jarosław Prochalski

Adriana - prawdopodobnie chodzi o ciebie :-) u Andrzej Stachniewicz.
Są drzewa należące jeszcze np. do Sylwia Stachniewicz, Mariusz Stachniewicz, Mieczysław Tomaszewski...

Jeszcze kilka osób prowadzi drzewa, w których występuje to nazwisko.
Masz kilka opcji:
- założyć konto podstawowe, wyszukiwać samodzielnie i prosić tutaj o nawiązanie kontaktu,
- od razu, na chybił trafił prosić tutaj o nawiązanie kontaktu,
- połączyć siły z kimś, kogo wymieniłam, a Ty znasz i... ciągle pewnie prosić tutaj o nawiązanie kontaktu :-)

Pozdrawiam
Asia
kora

Sympatyk

Post autor: kora »

Witam,

Mam ogromną prośbę do osób posiadających konto Premium o odczytanie informacji dotyczącej Rekordu zgonu z Illinois pomiędzy 1916- 1950 osoby Carl Biernat
http://www.myheritage.pl/FP/search-plan ... -&groupId=

Z góry dziękuję
Katarzyna
Awatar użytkownika
eneanka

Sympatyk

Post autor: eneanka »

Carl BiernatPłeć: mężczyzna
Rasa: Biały
Śmierć: 24 lut 1948 Glasford Vil, Peoria, Illinois, USA

Certyfikat: 0007840
Pozdrawiam - Joanna

"Nie będziesz wiedział dokąd zmierzasz, jeśli nie wiesz, skąd przybyłeś."
Moja biblioteka jest rodzajem mojej biografii... /"Ma bibliotheque est une sorte d'autobiographie" - Alberto Mangel/
kora

Sympatyk

Post autor: kora »

eneanka pisze:Carl BiernatPłeć: mężczyzna
Rasa: Biały
Śmierć: 24 lut 1948 Glasford Vil, Peoria, Illinois, USA

Certyfikat: 0007840

Bardzo dziękuję za odczyt.
Nie wiem jednak w jaki sposób mogę zweryfikować czy ten Carl Biernat jest moim pradziadkiem, o którym wiem, że wypłynął w 1908r. do Canton w stanie Illinois z zamiarem pracy w zawodzie górnika.

Bardzo będę wdzięczna za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam
Katarzyna
Staporek_Kamil

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Staporek_Kamil »

Dzień dobry
Prośba do osób dysponujących przywilejem Premium na MyHeritage - chciałbym nawiązać kontakt z Panią Haliną Czyż administratorką drzewa Czyż witryna Bliscy - mamy kilkoro wspólnych przodków
Kamil Stąporek staporekk@poczta.onet.pl
Pozdrawiam świątecznie świętujących na forum
Kamil Stąporek
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”