Pal - Krechów/Stanisławowskie/Kresy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Cwynar_Justyna

Sympatyk
Nowicjusz

Pal - Krechów/Stanisławowskie/Kresy

Post autor: Cwynar_Justyna »

T: "Rodzina Pal - Krechów/Stanisławowskie/Kresy"

Witam,

Poszukuje rodziny Pal.

Siostra mojej prababci Katrzyna zd. Koch wyszła za Józefa Pal, przed IIWŚ rodzina ta mieszkała z okolicach Żydaczowa/Żurawna/parafia Antoniówka. Po wojnie kontakt z rodzina niestety się urwał. Oto co wiem z ksiąg:

Katarzyna Pal zd. Koch (ur. 11 Września 1903) córka Piotra i Józefy zd. Sokołowskiej.

Katarzyna i Józef wzięli ślub 12-tego czerwca 1923 roku. Nie posiadam żadnych informacji, jak narazie, o ich dzieciach.

Józef Pal (urodzony w/g księgi zapowiedzi 5-tego grudnia 1900, w/g spisu ludnosci 12-ty listopada 1901, urodzony w Przyborowie, p. Jeleśnia, Śląskie) jedyny syn Marcina (urodzony 1868, zmarł 9-tego kwietnia 1920). Rodzice Marcina to Wojciech i Marianna (zd. Werotka?).
Matka Józefa to Rozalia zd. Pluta (zmarła w/g spisu 15-tego sierpnia 1906 roku).
Józef z tych samych rodziców miał siostre Karoline.

Po śmierci Rozalii Marcin ponownie ożenił się - z Wiktorią(? - na spisie ludności imie niezbyt czytelne), córka Wojciecha i Reginy. Posiadali oni 5 dzieci:
Julianna (ur. 13 listopad 1909)
Anna (ur. 23 lipiec 1910)
Teofil (ur. 13 lipiec 1912)
Wincenty (ur. 3 lipiec 1915)
Maria (ur. 12 grudzień 1918)

Prosiłabym o kontakt każdego kto posiada informację na temat tej rodziny Pal(ów).

Pozdrawiam,
Justyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”