Rodzina Wawro - Niklowice p.Mosciska, woj. Lwowskie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

wickl

Post autor: wickl »

Witam serdecznie Forumowiczow,

poszukuje Krewnych Rodziny Wawro z Niklowic, powiat Mosciska, gmina Sadowa Wisznia, woj. Lwowskie czyli moich Krewnych od strony Mamy.

Dziadek nazywal sie Karol Wawro, urodzil sie 8.05 1920r. w Niklowicach.
Jego Rodzicami byli Dominik i Anastazja z domu Niedzielska.
W czasie wojny Dziadek zostal zeslany na roboty przymusowe do Niemiec.
W Niemczech poznal i ozenil sie z moja Babcia Stanislawa Wilinska.
Tam tez urodzila sie moja Mama (Schwabisch Gmund).
Z Niemiec wrocil w 1946-47 roku. Najpierw do Lodzi, a nastepnie Olszyny na Ziemiach Odzyskanych gdzie pracowal w tamtejszych Fabrykach Mebli.

Jesli ktos posiada jakiekolwiek informacje o Rodzinie Wawro wywodzacej sie z Niklowic bardzo prosze o kontakt.

Dziekuje i pozdrawiam
Grzegorz
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Post autor: mmaziarski »

W Jaśle Maria Wawro ur.1873 w Brzeszcze ,ślub z Wincentym Bączewskim w 1908.
Pozdrawiam
Mieczysław
MMaziarski
mirka

Post autor: mirka »

W Janowicach powiat Legnica woj.dolnoslaskie 59-243 Ruja. Mieszka kilka rodzin Wawro .
Wawro Mieczysław , Wawro Michał , Maria Grecka z domu Wawro, we wrocławiu mieszka Helena Srebniak z z domu Wawro. W Lubiniu województwo dolnosląskie mieszka Helena Wawro. Pozdrawiam ,mój tata tez urodził sie w Nikłowicach. Mirka
Amen123

Sympatyk

Post autor: Amen123 »

Witam Wawro mieszkaja jeszcze w Domanicach gm.Mietków pow.Wrocław i mój Pradziad pomógł im sie tu osiedlic w 1958 r,tzw.mała repatryjacja zreszta on tez pochodził z Nikłowic , to jest do mnie jakas rodzina a i Niedzielscy to napewno rodzina do mnie, mojego pradziadka babka była z domu Niedzielska .Pozdrawiam
kilimen

Sympatyk

Post autor: kilimen »

Do Mieczysława.
Witam.
Czy masz jeszcze jakieś informację odnośnie rodziny Wawro z Brzeszcze.Moim przodkiem jest Katarzyna Wawro ur. 1846 (ślub z Jakubem Ligęza w 1862 roku. Rodzice to Walenty Wawro i Katarzyna Bielenin.

Pozdrawiam
Grzegorz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”