Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
julia_jarmola

-
Sierakowski_Tadeusz

pra-pra -dziadek w armii carskiej
Prosze o sprawdzenie czy w spisie dotyczącym Armii Carskiej występują osoby nazwiska Sierakowski oraz Żyliński. Dziękuję pięknie za pomoc.
Wysłany: 09-12-2012 - 18:12*
Tadeusz
* (moderacja - scalenie wypowiedzi wysyłanych, co kilka minut na Forum) proszę korzystać z przycisku „zmień”
Wysłany: 09-12-2012 - 18:12*
Tadeusz
* (moderacja - scalenie wypowiedzi wysyłanych, co kilka minut na Forum) proszę korzystać z przycisku „zmień”
Re: pra-pra -dziadek w armii carskiej
ups... nie tu sie wpisujemySierakowski_Tadeusz pisze:Prosze o sprawdzenie czy w spisie dotyczącym Armii Carskiej występują osoby nazwiska Sierakowski oraz Żyliński. Dziękuję pięknie za pomoc.
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
-
Jackowski_Stefan
Re: pra-pra -dziadek w armii carskiej
Bardzo proszę o sprawdzenie, czy (w spisach, rejestrach, wykazach) zachowały się informcje o służących w Armii Carskiej
przedstawicielach rodziny TRZETRZEWIŃSKI i ARCHIPOW. Nie doszukałem się informacji jak został ułożony wykaz, czy tylko w porządku alfabetycznym , czy według okresu służby lub lokalizacji garnizonu.Będę wdzięczny za każdą informację.
Pozdrawiam Stefan
przedstawicielach rodziny TRZETRZEWIŃSKI i ARCHIPOW. Nie doszukałem się informacji jak został ułożony wykaz, czy tylko w porządku alfabetycznym , czy według okresu służby lub lokalizacji garnizonu.Będę wdzięczny za każdą informację.
Pozdrawiam Stefan
-
Miller_Paweł
Wykaz nazwisk w wojsku carskim -opracowanie
Witam!
Poszukuję Filipa Szyndlera najprawdopodobniej oficera - oczywiście wojsk carskich. Wiem, że stacjonował w:
1. Sulmierzycach - ok. 1872 r.
2. Turku - ok.1874 r.
3. Łodzi - ok. 1876 r. oraz
4. Częstochowie - ok. 1882 r. i w Częstochowie zmarł ok. 1910 r. i tam został pochowany.
Niestety nie znam jednostki (jednostek) w której służył mój pra-pra dziadek. Zachowało się co prawda zdjęcie mojego przodka w mundurze ale niestety nie potrafię rozszyfrować jednostki....
Będę wdzięczny za każdą informację....
Pozdrawiam Paweł
Poszukuję Filipa Szyndlera najprawdopodobniej oficera - oczywiście wojsk carskich. Wiem, że stacjonował w:
1. Sulmierzycach - ok. 1872 r.
2. Turku - ok.1874 r.
3. Łodzi - ok. 1876 r. oraz
4. Częstochowie - ok. 1882 r. i w Częstochowie zmarł ok. 1910 r. i tam został pochowany.
Niestety nie znam jednostki (jednostek) w której służył mój pra-pra dziadek. Zachowało się co prawda zdjęcie mojego przodka w mundurze ale niestety nie potrafię rozszyfrować jednostki....
Będę wdzięczny za każdą informację....
Pozdrawiam Paweł
Wykaz nazwisk w wojsku carskim -opracowanie
Witam,
prosiłbym o sprawdzenie nazwisk Dyderski/Dederski oraz Ślęzak/Szlęzak.
Pozdrawiam
Robert
prosiłbym o sprawdzenie nazwisk Dyderski/Dederski oraz Ślęzak/Szlęzak.
Pozdrawiam
Robert
Ostatnio zmieniony ndz 16 gru 2012, 20:06 przez dRob, łącznie zmieniany 1 raz.
Wykaz nazwisk w wojsku carskim - opracowanie.
Witam !
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Kipigroch, Stankiewicz, Szymczak i Zatoń.
Z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam
Włodek
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Kipigroch, Stankiewicz, Szymczak i Zatoń.
Z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam
Włodek
Wykaz nazwisk w wojsku carskim
Mój pierwszy wpis w tym forum z nadzieją, że poprawnie...
Byłbym niezmiernie wdzięczny, gdyby ktoś dysponujący spisem nazwisk wojska carskiego, odnalazł tam nazwisko mojego dziadka:
Teofil Solnikowski, ur 1856r w parafi Suchożebry. W/g przekazu zaliczył długoletnią służbę. Powrócił około r 1893.
Byłbym niezmiernie wdzięczny, gdyby ktoś dysponujący spisem nazwisk wojska carskiego, odnalazł tam nazwisko mojego dziadka:
Teofil Solnikowski, ur 1856r w parafi Suchożebry. W/g przekazu zaliczył długoletnią służbę. Powrócił około r 1893.
-
Opara_Grażyna
Wykaz nazwisk w wojsku carskim
Witam i uprzejmie proszę o sprawdzenie osób o nazwiskach: Opara i Włodarczyk. Szczególnie Jakub Włodarczyk, ur. 1878, syn Tomasza - wedle przekazu rodzinnego walczył w wojnie rosyjsko-japońskiej.
Pozdrawiam,
Grażyna
Grażyna
Re: Wykaz nazwisk w wojsku carskim
Dostałem zawiadomienie o odpowiedzi. Z podniecenia klinkąłem chyba błednie i nie mogę znależć ani autora odpowiedzi ani teści. Prosze o pomocmirszn pisze:Mój pierwszy wpis w tym forum z nadzieją, że poprawnie...
Re: Wykaz nazwisk w wojsku carskim
Witam. Proszę o sprawdzenie nazwiska Kazimierz Chwalisław Przegaliński.
Pozdrawiam
Jola
Pozdrawiam
Jola
-
zdzislaw15