Szukam Parafie Boniewo, Chodecz, Błenna
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Szukam Parafie Boniewo, Chodecz, Błenna
Witam, jestem nowy, ale bardzo wciągnęło mnie szukanie przodków. Wybieram się do AP, może także AD we Włocławku, ale nie wiem od czego zacząć. Będę szukał aktów z parafii Boniewo, Chodecz i Błenna na poczatek (potem następne okoliczne). Ale czasu aby indexować wpisy nie będę miał, mogę dostarczyć co potrzebujecie (jeśli są chętni), tylko napiszcie co
Bo nie wiem jak sie za to zabrać. Przy okazji - w Genetece przydałoby się umieszczać więcej danych, imiona rodziców, nazwisko rodowe matki itd, wiecie co mam na myśli. Pozdrawiam, Andrzej Wójtowcz PS. Wizyta we Włocławku w przyszłym tygodniu.
- Pieniążek_Stanisław

Parafie Boniewo, Chodecz, Błenna...
Witaj
Geneteka nie ma zastąpić poszukiwań w archiwach. Ma spełnić tylko rolę informacyjną gdzie znaleźć danej osoby metryki. Zapewne w dalekiej przyszłości wszystkie zdygitalizowane księgi w całości będą dostępne w internecie. Zabraknie tylko wtedy tej żyłki emocji w przypadku odnalezienia dawno szukanego przodka. Co to będzie za genealogia???
Stanisław Pieniążek
Geneteka nie ma zastąpić poszukiwań w archiwach. Ma spełnić tylko rolę informacyjną gdzie znaleźć danej osoby metryki. Zapewne w dalekiej przyszłości wszystkie zdygitalizowane księgi w całości będą dostępne w internecie. Zabraknie tylko wtedy tej żyłki emocji w przypadku odnalezienia dawno szukanego przodka. Co to będzie za genealogia???
Stanisław Pieniążek
Parafie Boniewo, Chodecz, Błenna...
Tylko, ze jak w genetece znajduje kilkadziesiat potencjalnych krewnych w kilkunastu parafiach, to bede musial wszystkie odwiedzic. A wystarczyloby podac odrobine wiecej danych i juz zostaloby 10%. To chyba cigale pytanie czy lepiej gonic kroliczka czy go miec, ja wole miec.
-
historyk99