Sznajder

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Małgorzata_Bogdanowicz

Sympatyk
Mistrz

Sznajder

Post autor: Małgorzata_Bogdanowicz »

Temat:"SZNAJDER"

SZNAJDER!!!Szukam osob o tym nazwisku!i wszystkiego co zwiazane jest z tym nazwiskiem.
Awatar użytkownika
Jan.Ejzert

Sympatyk
Adept

Post autor: Jan.Ejzert »

Nazwisko dość popularne. Napisz z jakiego regionu i jakie lata.
Mam w swoich bezpośrednich przodkach nazwisko Schneider
Czasem było zapisywane również Sznajder.
Pozdrawiam,
Czarek

Wesołowscy, Flatt, Zamojscy, Grochowscy, Ślascy.
Natalie

Sympatyk

Post autor: Natalie »

Moja prababcia Pelagia abo Pelasia Schneider z Warszawy (w przybliżeniu 1880 roku urodzenia), jeszcze mała dwóch sióstr. Ich ojciec Maks albo Maksymilian Schneider *podobnie luteranskiego wyznania wiary. Mam foto.

Pozdrawiam,
Natalie
Małgorzata_Bogdanowicz

Sympatyk
Mistrz

Jan.Ejzert pisze:Nazwisko dość popularne. Napisz z jakiego regionu i jakie lata.
Mam w swoich bezpośrednich przodkach nazwisko Schneider
Czasem było zapisywane również Sznajder.
Witam!Jest problem.Znajoma ,ktora szuka swego przodka wie tylko ze ur.sie 13.06 1862/64.W 1883-87 przybył do USA.Miał zone Ewe Libudziewska i miał 13 dzieci.Sprawa jest beznadziejna jesli nie ma miejsca urodzenia.Bładzimy.Wydaje sie ze ogłoszenia to jedyna nadzieja...Pozdrawiam.Małgorzata.
MirosławaP

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MirosławaP »

Na Mazowszu to dosyc poplarne nazwisko. w genetece wytepuje w sumie ponad 600 razy :). Musisz to niestety sama przejrzeć
pozdrawiam Mirosława
Małgorzata_Bogdanowicz

Sympatyk
Mistrz

MirosławaP pisze:Na Mazowszu to dosyc poplarne nazwisko. w genetece wytepuje w sumie ponad 600 razy :). Musisz to niestety sama przejrzeć
pozdrawiam Mirosława
DZIEKUJE!i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Malgosia776

Sympatyk

Post autor: Malgosia776 »

Witam prosze zajrzec do "Szukaj w archiwach"Miasto Stoleczne Wa-wy -metrykalia,,w roznych aktach malzenstw,urodzen i zgonow
przy Parafii ew.-augsburskiej ..zwlaszcza przy rodzinach Becker/Bekker..czesto sie z tym nazwiskiem spotykalam na przeloie1828-1865r.Pozdrawiam i owocnego" szperania"
Małgorzata_Bogdanowicz

Sympatyk
Mistrz

Malgosia776 pisze:Witam prosze zajrzec do "Szukaj w archiwach"Miasto Stoleczne Wa-wy -metrykalia,,w roznych aktach malzenstw,urodzen i zgonow
przy Parafii ew.-augsburskiej ..zwlaszcza przy rodzinach Becker/Bekker..czesto sie z tym nazwiskiem spotykalam na przeloie1828-1865r.Pozdrawiam i owocnego" szperania"
Dziekuje za te podpowiedz tam jeszcze nie szukałam.Nawet o tym nie pomyslałam...Pozdrawiam serdecznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”