Proszę o pomoc-Rozszyfrowanie napisów

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

orlowski_adrian

Sympatyk

Post autor: orlowski_adrian »

Wszystkim za pomoc dziękuję :) A jeśli chodzi o to imię Ojca to wszyscy się zgadzają z paien , że tam jest napisane Antoni ? :)
orlowski_adrian
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Aftanas_Jerzy »

orlowski_adrian pisze:Wszystkim za pomoc dziękuję :) A jeśli chodzi o to imię Ojca to wszyscy się zgadzają z paien , że tam jest napisane Antoni ? :)
Dopisek po polsku to niewątpliwie Antoni, ale jak jest w akcie rosyjskojęzycznym?
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
orlowski_adrian

Sympatyk

W akcie nie ma ani słowa o ojcu. Jest tylko że dziecko urodziło się z niezamężnej kobiety. Widać że po latach zostało to dopisane.
Dziękuje wszystkim za pomoc :)
orlowski_adrian
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Aftanas_Jerzy »

orlowski_adrian pisze:W akcie nie ma ani słowa o ojcu. Jest tylko że dziecko urodziło się z niezamężnej kobiety. Widać że po latach zostało to dopisane.
Dziękuje wszystkim za pomoc :)
To jest (dla mnie) pierwszy przypadek, kiedy w akcie urodzenia nie podano imienia nadanego przy chrzcie. To kuriozalny przypadek naruszenia przepisów władz świeckich i religijnych.
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
orlowski_adrian

Sympatyk

Zle mnie zrozumiałeś, imię dziecka jest podane. Chodziło mi że nie zostało podane imię ojca, z zaznaczeniem że dziecko jest z niezamężnej kobiety.
orlowski_adrian
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”