Tumlin jest w GenBazie, a ja mam pytanie - jakie nazwiska Cię interesują w Tumlinie?
Tam mam swoich przodków
Moi przodkowie są również w Mniowie, Chełmcach i Odrowążu
Marynicz_Marcin pisze:Tumlin jest w GenBazie, a ja mam pytanie - jakie nazwiska Cię interesują w Tumlinie?
Tam mam swoich przodków
Moi przodkowie są również w Mniowie, Chełmcach i Odrowążu
RomanK pisze:
2) a także ów katalog pominął, że istnieją (w bardzo złym i zniszczonym stanie, ale są) chrzty z parafi Skała za lata 1626-1632.
Romanie, w GenBazie znajdują się strony z chrztami za lata, które wymieniłeś. Wejdź do katalogu 01_1738-1757 i zajrzyj na strony 75-90.
Faktycznie są w stanie, który raczej uniemożliwia indeksację...
A jeszcze się dopytam, czy są zdigitalizowane archiwa z miejscowości Jóźwików (Juźwików), gmina Radoszyce? Zależałoby mi na archiwach z 1880-1890. Pozdrawiam
Marian_Kiełbasa pisze: Zwierzchowski lub Wierzchowski z Cmińska i Kosiński gdzieś z tamtych stron.
Czy wiadomo coś Panu nt. ksiąg parafii Ćmińsk?
Zależy mi na tych sprzed 1810. Na pewno istniały, bo mam skan alegaty z 1815, kiedy to moja pra..prababcia wyciągnęła odpis aktu chrztu z 1783r.
Marian_Kiełbasa pisze: Zwierzchowski lub Wierzchowski z Cmińska i Kosiński gdzieś z tamtych stron.
Czy wiadomo coś Panu nt. ksiąg parafii Ćmińsk?
Zależy mi na tych sprzed 1810. Na pewno istniały, bo mam skan alegaty z 1815, kiedy to moja pra..prababcia wyciągnęła odpis aktu chrztu z 1783r.
Moja babka (ze strony matki) Józefa Durlik c Walentego Wierzchowskiego lub Zwierzchowskiego. Pochodziła z Ćmińska. Siostra mojeb babki nazywała się Kazimiera Bętkowska. W kostomłotach był kościół w którym rezydował ksiądz z parafii św krzyża w kielcach. Znałem nawet księdza Przyłęckiego który w tamtych stronach był kapłanem, partyzantem lekarzem i prawnikiem. Tyle wiem z opowieści mojej matki.
Pozdrawiam Marian Kiełbasa
czy ktoś orientuje się czy na familysearch w zakładce Kielce akta małżeństwa miejscowosci Solec oznaczają Solec Zdrój z województwa świętokrzyskiego?
Dziękuję z góry za każdą informację.
Witam
a ja zapytanem czy akta Solec nad Wisły są fotografowane przez Państwa są dostępne w internecie i ciekawi mnie czy udałoby mi się znaleźć ich "wirtualnie".
pawel_gozdziuk pisze:Witam
a ja zapytanem czy akta Solec nad Wisły są fotografowane przez Państwa są dostępne w internecie i ciekawi mnie czy udałoby mi się znaleźć ich "wirtualnie".
Pozdrawiam Paweł G.
Witam
Są dostępne na Family Search. org, małżenstwa 1797-1874 i ur. 1908-1911. Zakładka Kielce dalej Solec i Solec n. Wisłą. Zobacz PW.
Pozdrawiam
Krzysztof