Solec Kujawski, księgi metrykalne
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Solec Kujawski, księgi metrykalne
T:"Akta Solec Kujawski"
Witam
Czy ktos z was ma jakies wiadomosci o aktach urodzen slubow i zgonow z Solca Kujawskiego moze podpowiecie gdzie szukac .
Pozdrawiam
Anna
Witam
Czy ktos z was ma jakies wiadomosci o aktach urodzen slubow i zgonow z Solca Kujawskiego moze podpowiecie gdzie szukac .
Pozdrawiam
Anna
Akta Solec Kujawski
Pani Anno
To akurat jest bardzo proste
Wszystkie metryki Solca są w Internecie .
Re: Akta Solec Kujawski
Witam,rwelka pisze:Pani Anno
Pokazuje mi, że powiat bydgoski nie ma zindeksowanych zasobów.
Księgi z najstarszej parafii w Solcu znajdują się w archiwum archidiecezjalnym w Gnieźnie: http://www.archiwum.archidiecezja.pl/pl ... Word=Solec.
Księgi z USC i parafii ewangelickiej są dostępne w Archiwum Państwowym w Bydgoszczy. Tu pomocne będzie; http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradziad.php
Pozdrawiam
Asia
Pani Asiu
Wszystkie metryki są umieszczone na stronie Mormonów.
Nie ma potrzeby korzystać z Archiwum
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam,rwelka pisze:Pani Asiu
Pozdrawiam
Bardzo proszę o podanie linku do zasobu.
Pozdrawiam
Asia
Dziękuję bardzo. Nie rozumiem tylko dlaczego Solec Kujawski jest pod Kielcami. Ktoś coś wie na ten temat? Od czego zależy ta przynależność?rwelka pisze:A nie widzę problemu .
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... :960192303
Pozdrawiam
Asia
A co w tym jest za problem?
Mormoni też ludzie i też mogą się pomylić .
Solec został już tyle razy zindeksowany ,że sądziłem iż każdy o tym wie
Mormoni też ludzie i też mogą się pomylić .
Solec został już tyle razy zindeksowany ,że sądziłem iż każdy o tym wie
Dziekuję
Ostatnio zmieniony ndz 01 wrz 2013, 09:01 przez erazmwol, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj,erazmwol pisze: Metryki te nie dotyczą Solca Kujawskiego, a miasta (do roku 1869) królewskiego Solec nad Wisłą. Solec n. Wisłą dawniej nazywany m.in. jako Solecz, Solec Sandomierski, Solec. Miasto, obecnie osada jest położone na pn.-wsch. od Kielc.....
Pozdrawiam
Krzysztof
Dziękuję za wyjaśnienia
Pozdrawiam
Asia
Witam serdecznie
Dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi na temat Solca Kujawskiego .To co tyczy archiwum Kielc to oni tam maja dokumenty ale Solca nad wisla a nie Solca Kujawskiego .Bylam sama osobiscie i ogladalam te dokumenty .Pan ktory mi je pokazal stwierdzil ze to jakas pomylka ze to nie dotyczy Solca Kujawskiego .
Pozdrawiam serdecznie
Anna
Dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi na temat Solca Kujawskiego .To co tyczy archiwum Kielc to oni tam maja dokumenty ale Solca nad wisla a nie Solca Kujawskiego .Bylam sama osobiscie i ogladalam te dokumenty .Pan ktory mi je pokazal stwierdzil ze to jakas pomylka ze to nie dotyczy Solca Kujawskiego .
Pozdrawiam serdecznie
Anna