pisałam do nich pod koniec listopada, jednak wiedziałam z wcześniejszych informacji, że ta teczka się znajduje w zasobach archiwum. 13 grudnia otrzymałam całą teczkę - 9 kartek skserowanych opisujących przebieg służby wojskowej, w jakich formacjach i na jakich frontach służył, cała droga awansów, podania o pozostawienie w służbie zawodowej, informacje o pobycie w szpitalu, informacje o odznaczeniach i opinie przełożonych.
Zapytanie mailem do CAW wysłałam 2 lata temu, żeby dowiedzieć się czy w ogóle posiadają coś na to nazwisko, gdyż nie miałam żadnych danych o pradziadku oprócz przybliżonego roku urodzenia i prawdopodobnego imienia ojca. Odpisano mi że taka teczka znajduje się w archiwum, jednak temat wówczas zawiesiłam. W listopadzie ub.r. wysłałam podanie (wniosek ze strony CAW), po czym przeczytałam na ich stronie o remoncie i braku możliwości odwiedzin CAW. Troszkę się podłamałam że muszę czekać prawie dwa lata. A tu taka niespodzianka

obyło się bez kosztownych podróży itp. Mam nadzieję, że Tobie też się uda. Spróbować zawsze warto.
Pozdrawiam
Ada