Leszniów i Korsów pow. Brody
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Poszukuję dokumentów z parafii grekokatolickiej z pow.
brodzkiego -Leszniów, Korsów, Bołdury z okresu.....do 1943r.
brodzkiego -Leszniów, Korsów, Bołdury z okresu.....do 1943r.
-
swierchu1983

Swierchu1983
Dziękuję- proszę pisać na adres - bogda252@wp.pl
Dziękuję- proszę pisać na adres - bogda252@wp.pl
Bogusława Stawska-Kaszczyniec
-
Hermańska-Beata
Z parafii Leszniów pochodzą moi przodkowie- nazwisko Szczupał ( te same lata do 1943 r.)Proszę o wiadomość jak coś wiadomo.
-
swierchu1983

Re: Leszniów i Korsów pow. Brody
witaj,Hermańska-Beata pisze:Z parafii Leszniów pochodzą moi przodkowie- nazwisko Szczupał ( te same lata do 1943 r.)Proszę o wiadomość jak coś wiadomo.
Byłem ost w archiwum we Lwowie i przeglądałem księge z lat 1906 bądź 1907 aż do 1936- w bardzo dobrym stanie. Urodzenia, śluby i zgony. Kolejne lata może być problem bo księgi zabrali chyba Rosjanie do Brodów i tam najprawdopodobniej zostały zniszczone w bombardowaniach- gdzieś takie zdanie przeczytałem.
nr księgi to chyba 3040 tylko pisać wyraźnie, że chodzi o rzymskokatolicką bo ten sam numer ma grekokatolicka.
pozdrawiam,
Karol
Wielkie dzieki.
Interesuje mnie par. greckokat. i rzymskokat. Leszniów z lat 1700-1900
Pozdrawiam również
Bogda.
Interesuje mnie par. greckokat. i rzymskokat. Leszniów z lat 1700-1900
Pozdrawiam również
Bogda.
Bogusława Stawska-Kaszczyniec
- Rosslyn1988

A gdzie szukać innego rodzaju archiwaliów dotyczących Korsowa - jak spisy mieszkańców, spisy poborowych itp.?
-
Marsh_Shannon
Hi, my ancestors also come from Leszniów with the surname Szczupał. My grandmother is Janina, daughter of Józef Szczupał. I would be very interested in any information you have to share.Hermańska-Beata pisze:Z parafii Leszniów pochodzą moi przodkowie- nazwisko Szczupał ( te same lata do 1943 r.)Proszę o wiadomość jak coś wiadomo.
Moi przodkowie również pochodzą z Leszniów o nazwisku Szczupał. Moja babcia to Janina, córka Józef Szczupał. Byłbym bardzo zainteresowany wszelkimi informacjami, którymi mógłbyś się podzielić.
(Sorry, Google Translate!).