GenBaza - Metryki Genpolu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
magdalenabartnik

Re: GenBaza
Dzień dobry,
w aktach ślubów z AP w Sandomierzu, parafia Goźlice 1811 brakuje jednego zdjęcia (str 166 i 167 akt), które jest akurat dla mnie bardzo ważne, ale numeracja zdjęć jest nienaruszona, więc podejrzewam, że po prostu zdjęcie tym stronom w ogóle nie zostało zrobione. Chciałabym zapytać z kim można się skontaktować, żeby ostatecznie wyjaśnić tą wątpliwość?
Pozdrawiam,
Magdalena
w aktach ślubów z AP w Sandomierzu, parafia Goźlice 1811 brakuje jednego zdjęcia (str 166 i 167 akt), które jest akurat dla mnie bardzo ważne, ale numeracja zdjęć jest nienaruszona, więc podejrzewam, że po prostu zdjęcie tym stronom w ogóle nie zostało zrobione. Chciałabym zapytać z kim można się skontaktować, żeby ostatecznie wyjaśnić tą wątpliwość?
Pozdrawiam,
Magdalena
Ostatnio zmieniony czw 31 sty 2013, 21:59 przez magdalenabartnik, łącznie zmieniany 1 raz.
juz trzeci dzień nie mogę indeksować bo wyswietla mi się komunikat:
Najbardziej prawdopodobne przyczyny:
•Trwa konserwacja witryny sieci Web.
•Witryna sieci Web zawiera błąd programistyczny.
No i co ja mam zrobić?
Pozdrawiam - Gośka
•Trwa konserwacja witryny sieci Web.
•Witryna sieci Web zawiera błąd programistyczny.
No i co ja mam zrobić?
Pozdrawiam - Gośka
Pozdrawiam - Gośka
Gosiu wyślij majla do osoby odpowiedzialnej za zdjęcia parafii którą indeksujesz i ta osoba wyśle Tobie "zzipowaną paczkę" ze zdjęciami i po problemie.juz trzeci dzień nie mogę indeksować bo wyswietla mi się komunikat:
Trwa konserwacja witryny sieci Web.
Witryna sieci Web zawiera błąd programistyczny.
No i co ja mam zrobić?
Ludzie nie zgłaszajcie stale problemów że nie działa to, nie działa tamto bo sami sobie robimy chaos - przecież osoby obsługujące Genbazę pracują nad jej usprawnieniem a jak wiadomo może to chwilę potrwać.
Aktualnie raz działa raz nie działa i takie działanie jest przejściowe i chwilowe.
Zrozumiałbym Wasz problem jakby faktycznie każde z Was wykorzystywało zasób Genbazy do indeksacji, ale jak już Gosi napisałem akta metrykalne do indeksacji wysyłane są do indeksującego poczta elektroniczną "w paczce"
Krzysztof
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Proszę o kontakt na E-mail leszek ( ) cwiklinski.plGośka pisze:juz trzeci dzień nie mogę indeksować bo wyswietla mi się komunikat:
Trwa konserwacja witryny sieci Web.
Witryna sieci Web zawiera błąd programistyczny.
No i co ja mam zrobić?
Pozdrawiam - Gośka
pozdrowienia
Leszek
-
Wiktor_Witek

jmzolt pisze:Witam,
Czy to nie przypadkiem nie pomyłka? Znalazłam w GenBazie par.Grodziec podpiętą pod AP Grodzisk. To chyba okolice Płońska, czyli AP Płock lub Mława.
Pozdrowienia,
Małgorzata
Zbiory (cała kolekcja, wiele parafii) z powiatu płońskiego były przechowywane w oddziale AP w Nowym Dworze, które następnie trafiły do AP w Grodzisku. Późniejsze roczniki metrykaliów z pow. płońskiego trafiały rzeczywiście do Mławy i część aktów jest także w AP Płock - to wynikało z przyporządkowania administracyjnego, które mnie także zawsze dziwiło. Nie jest to w żadnym razie pomyłka, chociaż w genbazie z pow. płońskiego akurat metryk nie ma (może w dalszych planach jest ich fotografowanie:-) ), stąd pewno wrażenie, że coś się nie zgadza i może to trochę zaskakiwać.
Pozdrowienia
Wiktor
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Sprawdziłem Goźlice 1851r. Księga ma 88 stron z alegatami.magdalenabartnik pisze:Dzień dobry,
w aktach ślubów z AP w Sandomierzu, parafia Goźlice 1851 brakuje jednego zdjęcia (str 166 i 167 akt), które jest akurat dla mnie bardzo ważne, ale numeracja zdjęć jest nienaruszona, więc podejrzewam, że po prostu zdjęcie tym stronom w ogóle nie zostało zrobione. Chciałabym zapytać z kim można się skontaktować, żeby ostatecznie wyjaśnić tą wątpliwość?
Pozdrawiam,
Magdalena
aktów ur jest 125
aktów zgonów jest 81
aktów ślubów jest 34
nie widzę tam żadnego braku.
Proszę zadzwonić do AP Sandomierz i tam wyjaśnić sprawę.
pozdrowienia
Leszek
Witam.
Pisałam już wcześniejo zauważonym braku, ale mój post zniknął chyba w lawinie postów dotyczących kłopotów z logowaniem i limitem zdjęć. Spróbuję więc jeszcze raz poinformować, że: "Przeglądając zasoby w Genbazie zauważyłam w księdze z AP_Pułtusk/Szyszki /1906/ brak zdjęć kart 33-61 (śluby). A ponieważ na stronie AP Pułtusk śluby z tego rocznika są zindeksowane, więc w księdze na pewno są, tylko w Genbazie komputerowy chochlik je zeżarł..."
Pozdrawiam Olga
Pisałam już wcześniejo zauważonym braku, ale mój post zniknął chyba w lawinie postów dotyczących kłopotów z logowaniem i limitem zdjęć. Spróbuję więc jeszcze raz poinformować, że: "Przeglądając zasoby w Genbazie zauważyłam w księdze z AP_Pułtusk/Szyszki /1906/ brak zdjęć kart 33-61 (śluby). A ponieważ na stronie AP Pułtusk śluby z tego rocznika są zindeksowane, więc w księdze na pewno są, tylko w Genbazie komputerowy chochlik je zeżarł..."
Pozdrawiam Olga
-
magdalenabartnik

Najmocniej przepraszam, chodziło mi o 1811 rok. Już poprawiłam swojego posta.Sprawdziłem Goźlice 1851r. Księga ma 88 stron z alegatami.
aktów ur jest 125
aktów zgonów jest 81
aktów ślubów jest 34
nie widzę tam żadnego braku.
Proszę zadzwonić do AP Sandomierz i tam wyjaśnić sprawę.
pozdrowienia
Leszek
- Popkowicz_Bronisław

-
Lichtblau_Dariusz