Szukam rodziny Kapuścik z Raciborza

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Kowalczyk_Rafał

Sympatyk

Post autor: Kowalczyk_Rafał »

Witam,

Szukam rodziny Kapuścik z Raciborza, prawdopodobnie mieszkającej w dzielnicy Stara wieś / Altendorf.
Wojciech11

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Wojciech11 »

Witam.

A w jakich latach i kogo szukasz?
Nazwisko Kapuścik pojawia się w podraciborskiej parafii w Markowicach (ślub Nikodema Kapuszczyka z Babic w 1870 roku z Franciszką Cieślik; ślub Mikołaja Kapuscika w roku 1860).

Wojtek
Kowalczyk_Rafał

Sympatyk

Post autor: Kowalczyk_Rafał »

Witam,

Dziękuję za informacje.

Wiem, że Genovefa, Kunigunde urodzona 27.01.1929r. w Raciborzu miała rodziców Waltera Neumanna i Hedwig Kapuścik.

Osobę o imieniu Walter Neumann znalazłem wśród skazanych w Poznaniu po wojnie, ale przypuszczam, że to prawdopodobnie inna osoba bo poza imieniem i nazwiskiem nie mam innych danych a od Raciborza do Poznania jest znaczna odległość.

Szukam więc rodziny Kapuścik z terenu Raciborza i okolic. Być może wspomniany Nikodem Kapuszczyk lub Mikołaj Kapuścik to jakieś pokrewieństwo. Raczej w USC w Raciborzu już nic nie będzie.

pozdrawiam

Rafał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”