Witam
Mam prośbę czy ktoś może wie, czy istnieją listy osób wyjeżdżających do Francji w latach 1920-1922?n Będą wdzięczna za pomoc.
Ola
Listy osób wyjeżdżających do Francji w latach 1920-1922
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Listy osób wyjeżdżających do Francji w latach 1920-1922
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Witaj Oleńko.
Wyemigrowałaś do Tłumaczenia - rosyjski
List emigrujących do Francji nie ma, tak jak w Polsce nie ma list Francuzów emigrujących do Polski. Trzeba szukać na piechotę.
Jak szukać? poczytaj -> Wejdź na Forum -> Emigracja
Wyemigrowałaś do Tłumaczenia - rosyjski
List emigrujących do Francji nie ma, tak jak w Polsce nie ma list Francuzów emigrujących do Polski. Trzeba szukać na piechotę.
Jak szukać? poczytaj -> Wejdź na Forum -> Emigracja
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
Elu tak jakoś wyszło okazało się, że pradziadek był we Francji. A takie listy wiem, że są dotarłam do podobnych ale nie te lata co mnie interesują, może te też są gdzieś dostępne.
Ola
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
Oleńko, to podziel się z nami Twoimi informacjami.
Jakiego okresu dotyczą listy do których dotarłaś i jakiej okolicy (wsi, gminy?). Gdzie się znajdują te listy? w AP, w urzędzie miasta ...?
Moze się komuś przyda?
Nie ma "ogólnopolskich" list.
Jakiego okresu dotyczą listy do których dotarłaś i jakiej okolicy (wsi, gminy?). Gdzie się znajdują te listy? w AP, w urzędzie miasta ...?
Moze się komuś przyda?
Nie ma "ogólnopolskich" list.
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
Elu to jest na forum, więc myślę, że doświadczeni poszukiwacze z pewnością to znaleźli. Ja szukałam na razie tylko w internecie. To przykładowy link.
http://genealodzy.pl/index.php?name=Web ... ink&cid=98
Muszę udać się do urzędu miasta we Mszczonowie, może mają archiwum osób którym były wydawane paszporty lub inne dokumenty.
Jeżeli chodzi o to co mnie interesuje, to wiem, że właśnie w latach 1920-1922 mój pradzaidek Konstanty Różański przebywał we Francji, nie mam niestety żadnych innych danych. ;(
Ola
http://genealodzy.pl/index.php?name=Web ... ink&cid=98
Muszę udać się do urzędu miasta we Mszczonowie, może mają archiwum osób którym były wydawane paszporty lub inne dokumenty.
Jeżeli chodzi o to co mnie interesuje, to wiem, że właśnie w latach 1920-1922 mój pradzaidek Konstanty Różański przebywał we Francji, nie mam niestety żadnych innych danych. ;(
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra