Po pierwsze Pawle odrobina spostrzegawczości, czy w AP znajdziesz księgi z lat II wojny światowej?
Nie, USC odsyłają swoje księgi dopiero po stu latach od wytworzenia, więc w AP młodszych ksiąg nie uświadczysz, a u mormonów są, co wskazuje na źródło kościelne. Druga rzecz, inaczej nieco wyglądają księgi parafialne (unikaty), inaczej księgi z których korzystają USC i trafiające do AP (duplikaty) - inny układ danych.
Po trzecie w przypadku diecezji lubelskiej i radomskiej archiwa diecezjalne nie przechowują starych ksiąg parafialnych, te są na parafiach. Co nie oznacza, że na parafiach były fotografowane. Zwykle zwożono księgi z kolejnych parafii do AD tam robiono zdjęcia i odsyłano z powrotem do parafii.
Dlaczego nie ma starszych lat nie mam pojęcia, może ostatnie akcje fotografowania były od razu w postaci cyfrowej, a starsze lata robiono w latach 60/70 na mikrofilmach i teraz musiałyby one być zdigitalizowane, ale to tylko mój domysł. W przypadku Lublina są to po prostu parafie i lata przeznaczone do indeksacji w najbliższym czasie.
Akcja fotografowania w diecezji lubelskiej zakończyła się już dawno temu, to jest raczej kwestia obróbki i publikacji zdjęć niż ich wykonania. Księgi kościelne potrafią sięgać i XVI wieku więc nie ma co porównywać z AP.
Co do Ożarowa, to mormoni nie mają z niego mikrofilmów w bazie, (sprawdzałeś w ogóle taki szczegół

) a ostatnio nie fotografowali Sandomierza tylko Radom i to diecezja radomska jest odblokowana, więc nawet gdyby coś było, to i tak nie byłoby opublikowane.
[edit]
Jeśli już Danielu, to wszystkie 4 wzmiankowane przez Radosława diecezje, czyli oprócz radomskiej i lubelskiej są dostępne również częstochowska i gliwicka. W każdym razie udało mi się otworzyć skany z tych miast.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.