Księgi parafialne na Family Search.org cz.1
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen
-
LucjaZatorska

- Kontakt:
zobacz ten filmik, wszystko wyjaśnione.
tylko, że Mormoni pomylili parafie Chełmno i Chełmo!!!
tylko, że Mormoni pomylili parafie Chełmno i Chełmo!!!
Ostatnio zmieniony śr 06 lut 2013, 19:36 przez Eder, łącznie zmieniany 1 raz.
... a głupiemu radość, że powiem kolokwialnie.
W końcu Chełmno nie leży w żadnej z czterech odblokowanych diecezji,
więc ty też się pomyliłeś uważając, że będzie co oglądać.
No chyba, że liczyłeś na to , że się pomylili, tyle że inaczej, a tu lipa.
W końcu Chełmno nie leży w żadnej z czterech odblokowanych diecezji,
więc ty też się pomyliłeś uważając, że będzie co oglądać.
No chyba, że liczyłeś na to , że się pomylili, tyle że inaczej, a tu lipa.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
błąd jest błędem, napisałem do nich.
Ostatnio zmieniony śr 06 lut 2013, 19:37 przez Eder, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
fajnie, że ktoś zlinkował FastFilm (tj justan) zdejmując ciężar decyzji podawać/nie podawać:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
radicalman

Jeżeli chodzi o pobieranie zdjęć przy pomocy wspomnianego programu, według warunków użytkowania ze strony https://familysearch.org/terms/ :
Zdjęcia ze strony FamilySearch można przeglądać, pobierać i drukować WYŁĄCZNIE do osobistego, niekomercyjnego użytku. Materiałów NIE MOŻNA umieszczać ich na jakichkolwiek innych stronach internetowych czy sieciach komputerowych, bez uzyskania zgody FamilySearch.
Tak więc nie ma przeciwwskazań do pobierania zdjęć ze strony FamilySearch, szczególnie gdy naszym celem jest przyspieszenie procesu przeglądania zdjęć.
Pozdrawiam,
Radosław Zań
Centrum Historii Rodziny
we Wrocławiu
Zdjęcia ze strony FamilySearch można przeglądać, pobierać i drukować WYŁĄCZNIE do osobistego, niekomercyjnego użytku. Materiałów NIE MOŻNA umieszczać ich na jakichkolwiek innych stronach internetowych czy sieciach komputerowych, bez uzyskania zgody FamilySearch.
Tak więc nie ma przeciwwskazań do pobierania zdjęć ze strony FamilySearch, szczególnie gdy naszym celem jest przyspieszenie procesu przeglądania zdjęć.
Pozdrawiam,
Radosław Zań
Centrum Historii Rodziny
we Wrocławiu
-
Słomińska_Dominika

-
Wiktor_Witek

-
Słomińska_Dominika

Witam!
Mam takie szybkie pytanie odnośnie ksiąg parafialnych z Ukrainy na familysearch.org. Chodzi mi dokładnie o zbiór "Western Ukraine Catholic Church Book Duplicates, 1600-1937". Jest tam cala lista folderów różnych parafii (ostatnio nawet zauważyłem aktualizację z 30 stycznia, pojawiły się nowe parafie rzymskokatolickie), tylko że wszystkie foldery są puste. Czy jest jakaś informacja odnośnie tego, kiedy będą one udostępnione?
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Michał Grygorewicz
Mam takie szybkie pytanie odnośnie ksiąg parafialnych z Ukrainy na familysearch.org. Chodzi mi dokładnie o zbiór "Western Ukraine Catholic Church Book Duplicates, 1600-1937". Jest tam cala lista folderów różnych parafii (ostatnio nawet zauważyłem aktualizację z 30 stycznia, pojawiły się nowe parafie rzymskokatolickie), tylko że wszystkie foldery są puste. Czy jest jakaś informacja odnośnie tego, kiedy będą one udostępnione?
Michał Grygorewicz
Pozdrawiam,
Michał Grygorewicz
Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
Michał Grygorewicz
Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
Też ponawiam takie pytanie,w dodatku są w tym zbiorze parafie białoruskiem_gry pisze:Witam!
Michał Grygorewicz