Zadrożnych rodzina - miejscowość Ruża
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Zadrożnych rodzina - miejscowość Ruża
poszukuję rodziny Genowefy Zadrożnej po mężu Kaliszuk. Urodzona w 1919r córka Feliksa i Katarzyny
- Wlodzimierz_Macewicz

- Kontakt:
rodzina Zadrożnych - miejscowość Ruża
a gdzie to jest?
w Ostrowi Mazowieckiej i okolicach było to popularne nazwisko (w wyniku roznych zapisów w ksiegach
zrobilo sie Zadrożny/Zadroga, Zadrożna/Zadorga (przejecie formy meskiej i zenskiej w obie strony)
w Ostrowi Mazowieckiej i okolicach było to popularne nazwisko (w wyniku roznych zapisów w ksiegach
zrobilo sie Zadrożny/Zadroga, Zadrożna/Zadorga (przejecie formy meskiej i zenskiej w obie strony)
-
Michał_Golubiński

Być może chodzi o Ruże, parafia położona w Ziemii Dobrzyńskiej, tu masz trochę indeksów i znajdziesz informacje o Ruże http://www.szpejankowski.eu
Pozdrawiam
Michał Golubiński
Pozdrawiam
Michał Golubiński
Zadrożni pojawiają się również w parafiach Długosiodło i Poręba.
Pozdrawiam
Tomek
Tomek
- Pieniążek_Stanisław

http://www.oocities.org/zadroznysrc/poland.html
Dla zainteresowanych nazwiskiem Zadrożny przesyłam powyższy link strony Zadrożnych.
Ze względu, że Zadrożni mieszkali też w mojej parafii Górzno k/Garwolina jest tam i maleńka cząstka moich poszukiwań.
Staszek
Dla zainteresowanych nazwiskiem Zadrożny przesyłam powyższy link strony Zadrożnych.
Ze względu, że Zadrożni mieszkali też w mojej parafii Górzno k/Garwolina jest tam i maleńka cząstka moich poszukiwań.
Staszek
-
Agnieszka*Nowak

-
Słomińska_Dominika

W moim drzewie nie występują ale mam przyszywaną rodzinę Zadrożnych ze Starej Iwicznej to jest bodaj teraz częśc Piaseczna.
Mieszkali ongiś czwórka rodzeństwa - trzech braci i siostra na ulicy Kwitowej 1. To przy poewangelickim kościele w Starej Iwicznej. Tam też są pochowani Piotr i Jego żona Agnieszka. Ich córka nadal mieszka w Piasecznie.
Tadeusz miał siostrę i dwóch braci a ich rodzina podobno emigrowała tutaj z głębi Rosji. Jeden z braci był milicjantem i miał żonę Zofię oraz co najmniej siedmioro dzieci. Mieszkali pod tym adresem co najmniej od lat 50-tych aż do śmierci Piotra bodaj w początkach tego wieku.
Jesli ktoś potrzebuje więcej informacji o tej linii to proszę o kontakt postaram się podpytać babcię, póki jeszcze można.
Mieszkali ongiś czwórka rodzeństwa - trzech braci i siostra na ulicy Kwitowej 1. To przy poewangelickim kościele w Starej Iwicznej. Tam też są pochowani Piotr i Jego żona Agnieszka. Ich córka nadal mieszka w Piasecznie.
Tadeusz miał siostrę i dwóch braci a ich rodzina podobno emigrowała tutaj z głębi Rosji. Jeden z braci był milicjantem i miał żonę Zofię oraz co najmniej siedmioro dzieci. Mieszkali pod tym adresem co najmniej od lat 50-tych aż do śmierci Piotra bodaj w początkach tego wieku.
Jesli ktoś potrzebuje więcej informacji o tej linii to proszę o kontakt postaram się podpytać babcię, póki jeszcze można.
Pozdrawiam
Dominika
Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
Dominika
Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
-
Wiśniewski_Adam

-
Wiśniewski_Adam