Besser Mieczysław z Łodzi

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

ignacyjadwiga

Sympatyk

Besser Mieczysław z Łodzi

Post autor: ignacyjadwiga »

Poszukuję osób które znały rodzinę Besser mieszkającą przed II wojna w Łodzi,ul.Piotrkowska 107.Było dwóch braci:Feliks-inżynier i Mieczysław kupiec mający niewielką firmę tekstylną,oraz matka Salomea,która zmarła w 1941r.Bardzo zależy mi na odnalezieniu fotografii Mieczysława z okresu przedwojennego.W momencie wybuchu wojny miał około 40 lat.Urodził się w Łodzi i przebywał do wybuchu wojny pod w/w adresem.Proszę o pomoc w moich poszukiwaniach.Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Cieśla_Jerzy

Nieaktywny

Post autor: Cieśla_Jerzy »

Nr 10 Kępa Niemojewski Antoni Lubryczyński z Agnieszką Orłowską
Działo się w mieście Warce jedenastego (dwudziestego trzeciego) stycznia tysiąc osiemset osiemdziesiątego ósmego roku o godzinie czwartej po południu. Oświadczamy, że w obecności świadków Antoniego Orłowskiego, lat dwadzieścia pięć i Stanisława Fołtyn, lat dwadzieścia dwa, obu właścicieli majątku, we wsi Kępa Niemojewska zamieszkałych, zawarto w dniu dzisiejszym religijny związek małżeński między Antonim Lubryczyńskim (Antonim Lubryczyńskim), kawalerem, lat dwadzieścia dwa, właścicielem majątku, we wsi Kępa Niemojewska zamieszkałym i urodzonym, synem Mikołaja i Wiktorii z domu Skrońska małżonków Lubryczyńskich (Mikołaja i Wiktorii z Skrońskich Lubryczyńskich) i Agnieszką Orłowską (Agnieszką Orłowską), panną, lat dziewiętnaście, przy matce we wsi Kępa Niemojewska zamieszkałą i urodzoną, córką zmarłego Kazimierza i Franciszki z domu Szajner małżonków Orłowskich (Kazimierza i Franciszki z Szajnerów Orłowskich). Związek ten poprzedziły trzy zapowiedzi ogłoszone w tutejszym kościele parafialnym, a mianowicie dwudziestego siódmego grudnia tysiąc osiemset osiemdziesiątego siódmego, trzeciego dziesiątego ósmego, piętnastego i dwudziestego drugiego stycznia tysiąc osiemset osiemdziesiątego ósmego roku. Pozwolenie na zawarcie tego związku przez obecną matkę panny młodej zostało udzielone ustnie. Nowożeńcy oświadczają, że nie zawierali między sobą umowy przedślubnej. Religijny obrzęd zawarcia związku małżeńskiego został odbyty w dniu dzisiejszym przez nas Proboszcza Parafii Warka. Akt ten obecnym wszystkim niepiśmiennym przeczytany, przez nas tylko podpisany. Ks. Franciszek Szam.... Proboszcz Parafii Warka utrzymujący akta stanu cywilnego

8)
Jerzy Cieśla
Cieśla - Kownacica, Bednarczyk - Leonów
powiat garwoliński
ignacyjadwiga

Sympatyk

Post autor: ignacyjadwiga »

Bardzo mi przykro,ale odpowiedź nie na temat.Dotyczy innego problemu zgłoszonego przez inną osobę.Można chyba naprawić ten błąd,ale ja nie wiem jak.Czekam na informacje dotyczące moich poszukiwań.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”