Herbarz Szlachty Białoruskiej T2
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen
- Michał_Zieliński

- Otrzymał podziękowania: 14 times
Witaj Pawle,
Byłbym bardzo zobowiązany za informację o nazwisku Barancewicz (nie wiem jaki mieli herb, więc proszę zarówno o Leliwę oraz Junoszę).
Z góry bardzo dziękuję,
Pozdrawiam,
Michał
Byłbym bardzo zobowiązany za informację o nazwisku Barancewicz (nie wiem jaki mieli herb, więc proszę zarówno o Leliwę oraz Junoszę).
Z góry bardzo dziękuję,
Pozdrawiam,
Michał
Ostatnio zmieniony czw 26 cze 2014, 16:16 przez Michał_Zieliński, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pawel_Jurewicz

- Bogdaszewski_Marek

-
Joanna_Lewicka

Pawle,
nie wiem, czy Markowi napiszesz o Bogdaszewskich na forum, ale ja także byłabym zainteresowana tym nazwiskiem
Marku,
właśnie niedawno odkryłam, że moja 5xprababcia Bogumiła była z domu Bogdaszewska. Nie wiem o niej nic ponad to, że wyszła za mojego 5xpradziadka, Andrzeja Łochowskiego. Czy masz może takie osoby wśród "swoich"?
Pozdrawiam -
Joanna
nie wiem, czy Markowi napiszesz o Bogdaszewskich na forum, ale ja także byłabym zainteresowana tym nazwiskiem
Marku,
właśnie niedawno odkryłam, że moja 5xprababcia Bogumiła była z domu Bogdaszewska. Nie wiem o niej nic ponad to, że wyszła za mojego 5xpradziadka, Andrzeja Łochowskiego. Czy masz może takie osoby wśród "swoich"?
Pozdrawiam -
Joanna
- staszek_wojciech

Serwus,gucio pisze:Drogi Pawle,
Mógłbyś zobaczyć ród Białynicki-Birula herbu Hołobok, najprawdopodobniej pochodzę z tego rodu. Posadam tez mały genogram ale chcialbym się upewnić.
Jarek
W wytwórni samolotów PZL w Mielcu jednym z dyrektorów był Marek Białynicki-Birula. Opowiadał mi kiedyś o pochodzeniu swego nazwiska i sądzę że "pasuje" do opisu Pawła. Rodzina chyba w dalszym ciągu mieszka w Mielcu.
Pozdro
Wojtek
-
Pawel_Jurewicz

-
Pawel_Jurewicz

-
Pawel_Jurewicz

-
Barankiewicz_a