Krystianie,
skoro masz pytanka odnośnie digitalizacji i indeksacji wymienionych przez Ciebie trzech parafii, to je sformułuj. Nie każ nam się ich domyślać .
Dodam, że żaden z podanych przez Ciebie roczników nie był dotychczas digitalizowany i nie mamy ich w najbliższych planach.
Pozdrawiam
Bronisław
Proszę o podanie maila kontaktowego do osoby zarządzającej metrykami. Niestety metryki@genealodzy.pl chyba nie działa, a wydaje mi się, że widziałam gdzieś jeszcze jeden adres, którego niestety nie mogę teraz znaleźć.
administratorem projektu metryk.genealodzy.pl jest Łukasz Rzeszotek, adres, który chyba zawsze podawał to
metryki@gmail.com
kilka dni temu uprzedzał o czasowym zmniejszeniu aktywności
nie oznacza to braku kontaktu, ale należy liczyć się z koniecznością większej cierpliwości
Mam pytanie do osób fotografujących metryki parafii Głusk (obecnie Głusk-Leoncin) - na stronie poczekalni brakuje akt UMZ za lata 1778-1807. Czy jest to spowodowane fizycznym brakiem akt z tych lat czy nie zostały one jeszcze sfotografowane ?
Księgi z parafii Leoncin-Głusk znajdują się w Archiwum Archidiecezji Warszawskiej w Warszawie przy ulicy Dewajtis 3 i tam były
fotografowane. Tam też należy spytać czy księgi z tych lat istnieją ?
Dziękuję za odpowiedź. Głusk oczywiście jest włączony do parafii Leoncin (obecnie). Wielka szkoda, że brakuje tych prawie 30 lat. Biorąc pod uwagę realia tamtych lat w tym zakresie czasowym jedno pokolenie mogło się urodzić, wziąć ślub i umrzeć.
Ja w niedługim czasie zamierzam wybrać się na tamtejszy cmentarz, to może i do księdza zawitam. Z Głuskiem była taka sytuacja, że kiedyś właśnie tam był kościół, ale z powodu częstych podtopień został on w 1886 przeniesiony do nowowybudowanego kościoła w Leoncinie. Być może właśnie podczas tej przeprowadzki zaginęły te akta ?
Witam.
Przekazaliśmy adminom indeksy parafii Mogielnica
UMZ 1868-1873
Indeksowali: Irena Suchodolska,Longin Komorowski,
Piotr Frątczak
Weryfikacja;Waldemar Chorążewicz
Dziękuję całemu zespołowi. za efektywną pracę
Zakończyliśmy indeksację parafii Worów UMZ 1826-1875 i
zaczynamy weryfikację
Tarczyn 1808-1825 UMZ gmina ,weryfikacja na finiszu.
Indeksujemy: Prażmów 1863-1870,1886-1908
Grójec U 1834-1864,Grójec Z 1826-1840
Zgłosiliśmy Marcie Nalazek zamiar indeksowania parafii
Michałowice UMZ 1808-1825 i uzyskaliśmy na to jej zgodę.
Prosimy Bronka Popkowicza o zdjęcia :
Tarczyn Miasto 1808-1817 UMZ
Worów 1811-1825 UMZ
Prażmów 1808-1862 UMZ
W imieniu ZI,,Ćwiklińska &Chorążewicz"
Waldemar Chorążewicz
Witam.
Też do Bronka Popkowicza, prośba o resztę Mogielnicy z AP Grodzisk lata 1819-1825.
Przy okazji serdeczne podziękowania dla fotografujących i indeksujących za wspaniałą pracę.
Zbyszek
Mam dwa pytanka:
1. z czystej ciekawości - jakim sposobem akta z parafii Czerwińsk znalazły się w AP Grodzisk, skoro według danych Archiwów Państwowych powinny być w AP Płock ?
2. czy ktoś z Państwa natknął się na metryki z parafii Radzikowo. Jest to gmina Czerwińsk, ale dwie miejscowości (Nieborzyn i Radzikowo) mają swój kościół
Popkowicz_Bronisław pisze:Haniu,
póki co, nie planowaliśmy w najbliższym czasie digitalizacji Czerwińska z powodu braku zainteresowania indeksacją. Skoro jednak zgłaszasz chęć indeksacji możemy ująć tę parafię w naszych planach. Chcę tylko dodać, że ksiąg tej parafii jest w AP GM sporo, przydałaby się dla Ciebie choć jedna osoba do pomocy .
Pozdrawiam
Bronisław
Steamroller_Fly pisze:Mam dwa pytanka:
1. z czystej ciekawości - jakim sposobem akta z parafii Czerwińsk znalazły się w AP Grodzisk, skoro według danych Archiwów Państwowych powinny być w AP Płock ?
2. czy ktoś z Państwa natknął się na metryki z parafii Radzikowo. Jest to gmina Czerwińsk, ale dwie miejscowości (Nieborzyn i Radzikowo) mają swój kościół