Uprzejmie informuję, że 27 lutego, w najbliższą środę odbędzie się w Muzeum F. Chopina promocja książki Piotra Mysłakowskiego - "Warszawa Chopinów".
Na szczególną uwagę zasługuje zamieszczony w przewodniku plan miasta stołecznego Warszawy z lat 1818–1822 – dzieło polskich kartografów wojskowych Kwatermistrzostwa Generalnego. Mapa ta służy jako podstawowy materiał ilustracyjny, na który nałożone zostały współczesne rysunki wybranych fragmentów planu miasta. Są zaznaczone poszczególne działki wraz z numerami hipotecznymi.
http://pl.chopin.nifc.pl/institute/events/news/id/2972
Promocja książki
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Promocja książki
To bardzo dobra wiadomość .
I dobrze zapoznać się z książką .
Chłonę każdą książkę w tej dziedzinie .
Głównie zajmuję się historią kompletnie nieudokumentowaną Chopina w Służewie u Wodzyńskich,gdzie moznaby napisać niejedną powieść o sympatiach Chopina .
Musze powiedzieć ,że miał gust .
Akurat nie Wodzyńscy byli ważni ale kolejne miłości .
I dobrze zapoznać się z książką .
Chłonę każdą książkę w tej dziedzinie .
Głównie zajmuję się historią kompletnie nieudokumentowaną Chopina w Służewie u Wodzyńskich,gdzie moznaby napisać niejedną powieść o sympatiach Chopina .
Musze powiedzieć ,że miał gust .
Akurat nie Wodzyńscy byli ważni ale kolejne miłości .
-
AlicjaSurmacka

Chciałabym nawiązać kontakt z osobą, która wybiera się na promocję książki i jednocześnie przybędzie na X urodziny Gen Polu.
Żałuję, że sama się wybrać nie mogę. Z publikacji tegoż autora "Chopinowie krąg rodzinno towarzyski" dowiedziałam się, że 3xpradziadek mojego małżonka Jakub Benik wychowywał się razem z ojcem Fryderyka Chopina. Zresztą już wcześniej odkryłam, że matką chrzestną siostry pradziadka Klementyny Glińskiej córki Marcina i Seweryny z Beników jest nie kto inny jak Justyna Szopenowa (tak jest napisane w akcie). Chciałabym tę książkę nabyć bowiem spodziewam się, że będą opisane te miejsca po których stąpali zarówno Chopinowie jak Benikowie i Glińscy.
Pozdrawiam Alicja
Żałuję, że sama się wybrać nie mogę. Z publikacji tegoż autora "Chopinowie krąg rodzinno towarzyski" dowiedziałam się, że 3xpradziadek mojego małżonka Jakub Benik wychowywał się razem z ojcem Fryderyka Chopina. Zresztą już wcześniej odkryłam, że matką chrzestną siostry pradziadka Klementyny Glińskiej córki Marcina i Seweryny z Beników jest nie kto inny jak Justyna Szopenowa (tak jest napisane w akcie). Chciałabym tę książkę nabyć bowiem spodziewam się, że będą opisane te miejsca po których stąpali zarówno Chopinowie jak Benikowie i Glińscy.
Pozdrawiam Alicja