Do tej pory szukałem informacji o rodzinie ojca o której prawie nic nie wiedziałem. Fotokopie które otrzymałem z różnych parafii są jak obecnie wystawiane formularze tylko pisane ręcznie, jestem zaskoczony. Imiona nazwiska wiek czym się zajmowali zarówno młodzi jak i ich rodzice i świadkowie. W akcie urodzenia kto zgłasza jego zajęcie wiek. Kim są dziecka rodzice. Podobnie przy akcie zgonu.Marian_Kiełbasa pisze:Piszę ktoś bo nie będę wytykał palcami kto. Jeśli coś robimy to róbmy to dobrze. W rejonie Mazowieckim jest to zupełnie inaczej indeksowane. Nie trzeba zamawiać niepotrzebnych mi akt. Zamawiam te które mnie interesują. Bo spróbuj po samej dacie zgadnąć czy szukasz tego np. Jana. Może robicie niepotrzebną robotę. Wystarczy zamieszczać skany i niech każdy weryfikuje sam czy o ten dokument mu chodzi czy o inny. Jeśli mogę na odległość pomóc, proszę o podpowiedź.Bozenna pisze:Marianie,
Ten "ktos" , jak piszesz, to pewnie kolega (kolezanka) pelen dobrej woli, ktory pomaga w indeksacji.
Szukasz informacji czy czekasz az Ci same spadna z nieba ?
Pomoz nam, a my Ci pomozemy.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Pozdrawiam równie serdecznie. Marian
Nie czekam aż mi coś spadnie, ale nie róbmy sobie dodatkowej roboty bo to nie przyspiesza.
Pozdrawiam Marian