Bengsch, Gwose, Massiosek - proszę o pomoc z Polski

General discussion about genealogy (po angielsku); Diskussion über Genealogie (po niemiecku);
Parlons généalogie (po francusku); Дискуссии о генеалогии (po rosyjsku)

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Rene_Froehlich

Bengsch, Gwose, Massiosek - proszę o pomoc z Polski

Post autor: Rene_Froehlich »

T: "Brauche Hilfe in Polen / Potrzebuję pomocy w Polsce"

Halo

Nazywam się Rene i jestem z Niemiec. Zarejestrowałem się tutaj na forum, aby uzyskać pomoc, bo moi przodkowie (mama, dziadek, babcia) są z Polski. Pochodzą ze wsi koło Opola na Śląsku. Ta wieś nazywa Niewodnikach. Mój dziadek, jednak urodził się w Brzeziu (Finkenstein) i stała się Dobrzeń Wielki (Gross Döbern). Jest jeszcze brat mieszka od niego. Niestety nie mamy z nim kontaktu.Ojciec mojego dziadka urodził się w GOSCIM (Gottschim) w Friedeberg powiatu. Nazwy rodziny są:

Bengsch
Gwose
MASSIOSEK

Mam nadzieję, że możesz mi pomóc i czekamy na odpowiedź.

Niestety nie mogę polską, więc skompilować wszystkie Google Tłumacz. Dlatego proszę o wybaczenie, jeśli coś nie może być odczytana.

Pozdrowienia z Niemiec
Rene

Hello

My name is Rene and I am from Germany. I registered here in the forum to get help because my ancestors (mother, grandfather, grandmother) are from Poland. They come from a village near Opole in Silesia. This village is called Niewodniki. My grandfather, however, was born in Brzezie (Finkenstein) and has grown into Dobrzeń WIELKI (Gross Döbern). There is still a brother live from him. Unfortunately we have no contact with him. The father of my grandfather was born in GOSCIM (Gottschim) in Friedeberg county. The family names are as follows:

Bengsch
Gwose
MASSIOSEK

I hope you can help me and look forward to reply.

Unfortunately I can not polish, so I have to compile all the GOOGLE TRANSLATOR. I therefore ask for forgiveness, if something can not be read.

Greetings from Germany
Rene
ODPOWIEDZ

Wróć do „General Discussion ( English, German, French, Russian .. inne )”