Przodek czy nie przodek?

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Sroczkiewicz_Władysław pisze:Widzisz Marynicz dzieci i ryby głosu nie mają - nie dziw się, że nikt cię tutaj poważnie nie traktuje
nowicjusza Sroczkiewicza też trzeba traktować z dystansem ;)

Szkoda, że wszyscy kierują się wiekiem.. Ahh te stereotypy ;)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Wlodzimierz_Macewicz

Sympatyk
Legenda
Kontakt:

Post autor: Wlodzimierz_Macewicz »

voytashek pisze:Młody człowieku,

Nie zniżę się do Twojego poziomu, nawet jak się położę, więc nie będę próbował. Do zaleceń z poprzedniego postu dodam jeszcze tylko logiczne myślenie - również w genealogii - bezcenne. I pokora, pokora, pokora...

(-) Tomasz Wojtaszek
Halo Moderator!!!

wydaje mi się że dyskusja przestała być merytoryczną!!

Pan voytashek robi prywatne wycieczki i rzuca epitety, zamiast argumentów, atakuje osobę zamiast problemu!!!!

WM
Slawinski_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Slawinski_Jerzy »

Proponowałbym zakończyć tę bezowocną wymianę zdań. Naprawdę nie o to mi chodziło by wywoływać taką burzę. Wszystkim, którzy wypowiedzieli się merytorycznie w tym wątku, bardzo dziękuję, zaraz zbiorę to do kupy :) Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie, uwagi czy propozycje zapraszam do ich wyrażenia :)
Sroczkiewicz_Władysław pisze:Widzisz Marynicz dzieci i ryby głosu nie mają - nie dziw się, że nikt cię tutaj poważnie nie traktuje
Tutaj jednak nie wytrzymuję z ciekawości:
Założył Pan konto specjalnie po to by napisać tego posta? :)

serdecznie pozdrawiam
Jurek
Sroczkiewicz_Władysław

Post autor: Sroczkiewicz_Władysław »

Wlodzimierz_Macewicz pisze:
voytashek pisze:Młody człowieku,

Nie zniżę się do Twojego poziomu, nawet jak się położę, więc nie będę próbował. Do zaleceń z poprzedniego postu dodam jeszcze tylko logiczne myślenie - również w genealogii - bezcenne. I pokora, pokora, pokora...

(-) Tomasz Wojtaszek
Halo Moderator!!!

wydaje mi się że dyskusja przestała być merytoryczną!!

Pan voytashek robi prywatne wycieczki i rzuca epitety, zamiast argumentów, atakuje osobę zamiast problemu!!!!

WM
Chyba kolego nie wiesz czym jest epitet i co znaczy rzucać epitetami
To właśnie Marynicz pyskuje tutaj niemiłosiernie, wyzywając od starych ludzi i orydynarnie odnosi się do Pana Tomka
Slawinski_Jerzy pisze:Proponowałbym zakończyć tę bezowocną wymianę zdań. Naprawdę nie o to mi chodziło by wywoływać taką burzę. Wszystkim, którzy wypowiedzieli się merytorycznie w tym wątku, bardzo dziękuję, zaraz zbiorę to do kupy :) Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie, uwagi czy propozycje zapraszam do ich wyrażenia :)
Tutaj jednak nie wytrzymuję z ciekawości:
Założył Pan konto specjalnie po to by napisać tego posta? :)

serdecznie pozdrawiam
Jurek
Nie mogłem dłużej patrzeć na ataki na miłego Pana Tomka i musiałem zabrać głos.
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Sroczkiewicz_Władysław pisze: Chyba kolego nie wiesz czym jest epitet i co znaczy rzucać epitetami
To właśnie Marynicz pyskuje tutaj niemiłosiernie, wyzywając od starych ludzi i orydynarnie odnosi się do Pana Tomka
Nikogo nie wyzywam od starych ludzi, tylko irytuje mnie fakt, że co chwila kogoś bardziej obchodzi to, ile mam lat, niż to, co piszę..

Zwrócił się do mnie młody człowieku, więc uważa siebie za starszego, czyli w mojej wypowiedzi nie było nic obraźliwego. Warto też wiedzieć, czym jest ironia ;)
Ostatnio zmieniony wt 12 mar 2013, 15:11 przez Marynicz_Marcin, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

kola16

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: kola16 »

Ehh....Po co te kłótnie,po co te sfary...
Powiem krótko:
Indeskujcie sb co chcecie,kiedy chcecie i ile chcecie a innym nic do tego...jak im sie nudze to niech zrobią coś pożytecznego.

pozdrawiam
Mikołaj
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński

Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Mikołaj,
chyba pomyliłeś tematy, bo chodzi Ci pewnie o "geneteka - nasze wspólne dzieło", gdzie też była (jest?) zażarta dyskusja :)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”