Otzrymałem pytanie na skrzynkę ze strony genealodzy, ponieważ pytanie ma charakter ogólny kieruję je na forum:
Hi!
I would like to know more about my background.
I don't have a lot information.
My last name is:
Рожкиэвич
- Rożkiewicz
Tomasza Rożkiewicz is my grandfather (Mój dziadek)
he was born in 1919 in Wołyniu, and i think his
father in Galicja.
My grandfather father's name was Jan Servacy
Rożkiewicz.
Actually we've been living en Argentina.
We don't Know nothing more about our history,
becouse my grand grand grand father left his first
family in Galicja, then he got other woman and a
new family. So for that reason my grand father
doesn't know the grandfatrer's name.
I hope to can recruitment more information in this
page.
Thak you.
Natalia Rozkiewicz
Pytanie z maila
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
aligatormp

Pytanie z maila
Witam,
Nie znam się na tym za bardzo ale widać że osoba poszukuje przodków,a że pani interesuje się nazwiskiem został wysłany do pani
Osoba chciałą by odszukać brzodków.Mieszka w Argentynie.wie tylko że jej praprapradziadek mieszkał wcześniej w Galicji ale poślubił nową kobietę i najprawdopodobniej wyjechał. Nie zna imion przodków.
pozdrawiam
mikołaj Korgol
Nie znam się na tym za bardzo ale widać że osoba poszukuje przodków,a że pani interesuje się nazwiskiem został wysłany do pani
Osoba chciałą by odszukać brzodków.Mieszka w Argentynie.wie tylko że jej praprapradziadek mieszkał wcześniej w Galicji ale poślubił nową kobietę i najprawdopodobniej wyjechał. Nie zna imion przodków.
pozdrawiam
mikołaj Korgol
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
-
aligatormp

Pytanie z maila
Ja jestem przypadkową osobą, na której skrzynkę przyszedł list, proszę odpowiadać na treść listu, jak widać najlepiej po angielsku.
Pozdrawiam Maciej
Pozdrawiam Maciej
Pytanie z maila
Hmm...chyba się nie rozumiemy...skąd ja mam wiedzieć jakie ma pan powiązania z tym nazwiskiem? Proszę napisać czy kojarzy pan coś z ww. tekstu i powiedzieć bo inaczej to się nie da niczego napisac 
pozdrawiam
Mikołaj
pozdrawiam
Mikołaj
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński
Mikołaj Korgol-Sowiński