Przodkowie mi chyba podpowiadają (komentarz)

Komentarze artykułów opublikowanych na stronie PTG

Moderator: maria.j.nie

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Skomentuj <A HREF="modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=248&ez=2 target=_top">ten artykuł</A> w tym wątku
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Przodkowie mi chyba podpowiadają...

Post autor: Młochowski_Jacek »

Ciekawa i pouczająca historia. Przeniosłem ją więc we właściwsze miejsce - do artykułów.
ambrozja100

Sympatyk
Adept

Post autor: ambrozja100 »

Bardzo pięknie opisałaś tę naszą gorączkę poszukiwań i radość ze zalezienia śladu. Pozdrawiam, życzę sukcesów
Danuta Skowroń
Awatar użytkownika
aerbert

Sympatyk
Ekspert

Post autor: aerbert »

Bardzo ładnie to ujęłaś. Myślę, ze wielu z nas ma bardzo podobne doświadczenia.
Pozdrawiam noworocznie :)
Ola
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

Post autor: Pieniążek_Stanisław »

Z uczucia z jakim opisałaś cele i wyniki swoich poszukiwań widać jasno z jaką pasją to robisz. Wierzę, że swoim dzieciom, wnukom..... przekażesz ogromny materiał historii ich rodziny. Te nasze małe historie rodzinne są tak ważne. Z nich przecież powstaje ta wielka HISTORIA naszego narodu.
A więc nie spuszczaj z tonu swoich poiszukiwań. Tego Ci szczerze życzę w 2009 roku.
Staszek Pieniążek

PS. Bardzo ładnie piszesz. Opisuj częściej swoje etapy poszukiwań. Chętnie przeczytamy.
zetka

Sympatyk
Adept

Post autor: zetka »

Czyli nie jestem sama ......
Dziękuję . Podtrzymałaś mnie na duchu. I już wiem ze nit jestem inna :) jak twierdzą niektorzy z mojej rodziny :)

Pozdrawiam i życzę sukcesów w poszukiwaniach
Pozdrawiam
Żaneta
Awatar użytkownika
Kuziński_Andrzej

Członek PTG

Post autor: Kuziński_Andrzej »

Kasieńko! Rewelacja! Mam na myśli treść, formę, styl, dynamizm. To nie jest zwykły artykuł. To jest Literatura.
Panowie, czapki z głów!
Awatar użytkownika
Dorota_Dąbrowska

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Dorota_Dąbrowska »

Czytając ten artykuł większość z nas amatorów utożsamia się z tobą Kasiu.Zaczyna się od zdjęć,konieczności odrobienia zadania domowego z dzieckiem,a potem... wiemy,że musimy rozwikłać rodzinne zagadki.Z czasem staje się to trochę chorobliwe,bo cały swój wolny czas szukamy... Pozdrawiam serdecznie
Dorota
Aguś

Sympatyk

Post autor: Aguś »

Ciekawa historia! Ja też zaczełam szukac informaji o moich przodkach. Narazie opieram się na wiedzy dziadków, ich rodzeństwa i dalszych krewnych z którymi mam kontakt telefoniczny i przez internet. Ze względu na mój wiek (niecałe 16 lat) jakby nie patrzec jestem uzależniona od rodziców, a oni nie zawsze mają czas i ochotę mi pomóc np. w dojechaniu w interesujące mnie miejsce. Prawdę mówiąc nie wiem ilu nas będzie za kilka, kilkanaście lat. Jestem wyjątkiem wśród rówieśników. Nikt w moim wieku nie interesuje się przeszłością. Dla mnie taka ignorancja jest przerażająca.
Awatar użytkownika
Jol_Kla

Sympatyk
Legenda

Post autor: Jol_Kla »

Droga Kasiu, trzymam kciuki za dalsze Twoje poszukiwania. Podziwiam Twój styl pisania i podzielam pasje. Wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku :)
sciurek

Sympatyk

Post autor: sciurek »

Ach !!! Gdybym zaczął swoje poszukiwania w wieku 16 lat ... :?
elly33

Sympatyk

Post autor: elly33 »

Droga Kasik500 !
Twój Artykuł jest naprawdę pełen wzruszeń! Szukam moich przodków już od roku i tak jak ty natrafiłam już na różnych ludzi którzy niemają szacunku do Genealogów, mogę napisać, że się nawet niekiedy wyśmiewują. Bo niewiedzą jak trudno jest zdobyć wszelkie informacje. Moja mama równierz( przykro mi to powierdzeć) ale też nalerzy do tych osób. I mówi ciągle " Zobaczysz znudzi ci sie i to wszystko zucisz w kąt" a ja się nie daję! I to mi bardzo dodaje otuchy i siły za każdą Metrykę jestem wdzięczna i mam za każdym razen łzy w oczach jak je czytam i czytam nieraz i po 10 razy i próbuję się w czasie przemieścić i być tak blisko moich przodków.W wigilię pokazałam rodzinie moje zbiory, niektórzy pochwalili mnie za moją pracę, że to robię. Niektórzy niewiedzieli o kim wogóle mówię i to mnie zwaliło z nóg poniewarz nieznali nawet imienia swojej Baci czy Dziadka:-( I postanowiłam napisać książkę żeby moi potomkowie za kilkadziesiąt lat wiedzieli skąd przyszliśmy?
kto był przed nami? kim jesteśmy?
Tylko wspólnie dobrniemy do celu, drodzy niedajmy się.
Pozdrawiam Elly :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komentarze artykułów”