Witam...
Poszukuję informacji o moich pradziatkach Janie (?) i Annie MĘDREK/MENDREK z Bielska Białej
Z góry dziękuje za wszelkie informację.
Małgorzata
Naz.Mędrek/Mendrek Bielsko Biała
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- gosia.6806

Naz.Mędrek/Mendrek Bielsko Biała
Ostatnio zmieniony wt 26 mar 2013, 16:40 przez gosia.6806, łącznie zmieniany 1 raz.
- gosia.6806

Danusia wiem jedynie że ich najstarsza córka Bronisława urodziła się w 1922 roku i babcia Anna zmarła gdzieś wkoło 1968 r.Ale nie wiem czy jest to tak jak miałam przekazane.
I Danusia jest jeszcze poprawka na to co wcześniej napisałam.Mama ma problem z pamiecią i wczesniej mi podała że dziadek miał na imie Robert.Okazuje się że imie Robert miał 2 mąż prababci Anny.Mój prawdziwy pradziadek i 1 mąż prababci Anny miał na imie Jan.Dzieci ich to -Bronisława,Marian,Stefania i Jan.
Prababcia po 2 mężu nosiła nazwisko Jarosz
I Danusia jest jeszcze poprawka na to co wcześniej napisałam.Mama ma problem z pamiecią i wczesniej mi podała że dziadek miał na imie Robert.Okazuje się że imie Robert miał 2 mąż prababci Anny.Mój prawdziwy pradziadek i 1 mąż prababci Anny miał na imie Jan.Dzieci ich to -Bronisława,Marian,Stefania i Jan.
Prababcia po 2 mężu nosiła nazwisko Jarosz
A czy wiesz gdzie zmarła prababcia Anna?Jeśli tak to musisz napisać do USC z tego rejonu.A może sama będziesz w okolicy, to zadzwoń i się umów.
Może ktoś został tam z rodziny i może on by zaszedł do USC lub księdza?
A co z grobem?Zachował się czy nie? Prababcia Anna to matka Twojej babci ?
Czy wiesz gdzie drugi ślub Anny był?Może są do niego allegata?
Danka
PS.Sama mam Mędrków w rodzinie(ojciec mojej mamy) ale z lubelskiego.
Pozdrawiam
Danka
Może ktoś został tam z rodziny i może on by zaszedł do USC lub księdza?
A co z grobem?Zachował się czy nie? Prababcia Anna to matka Twojej babci ?
Czy wiesz gdzie drugi ślub Anny był?Może są do niego allegata?
Danka
PS.Sama mam Mędrków w rodzinie(ojciec mojej mamy) ale z lubelskiego.
Pozdrawiam
Danka
- gosia.6806

Prababcia Anna zmarła w B-B.Z tego co wiem to rodzina Mędrków nadal mieszka w B-B ale nie mam z nimi kontaktu.Jakiś czas temu odnalazłam ich na N-K i czekam czy ktos z nich się odezwie...Troche to trwa ale rozumiem ze nie każdy podziela"grzebanie"w korzeniach.Prababcia Anna to mama mojej babci Stefanni.Za to pradziadek Jan ponoc miał rodzeństwo-siostrę Marte i siostrę Gertrude.
Tyle wiem o tej rodzinie.
Wiem jeszcze od mamy ze pradziadki Anna i Jan mieszkali obok jakiejś szkoły w B-B na ul.Dąbrowskiego.
Tyle co udało mi sie dowiedziec od mamy.
Tyle wiem o tej rodzinie.
Wiem jeszcze od mamy ze pradziadki Anna i Jan mieszkali obok jakiejś szkoły w B-B na ul.Dąbrowskiego.
Tyle co udało mi sie dowiedziec od mamy.