Dwory i pałace wiejskie na Mazowszu.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
artur_szkaluba

Witam poszukuję informacji o rodzinie Pała z Załęża Dużego obok Rembertowa Grójeckiego za wszelkie informacje będę wdzięczny
pozdr Artur
pozdr Artur
- krzysztof_kot

- Kontakt:
Czy w opracowaniu istnieje dwór w Uninie pow. garwoliński?
Krzysztof
Krzysztof
Witaj Arturze.
Rodzina Pała jak również miejscowość Załęże Duże nie występują w posiadanym przeze mnie opracowaniu.
Pozdrawiam
Piotr
Rodzina Pała jak również miejscowość Załęże Duże nie występują w posiadanym przeze mnie opracowaniu.
Pozdrawiam
Piotr
Witaj Anno.
Miejscowości Nadgórze, Godacze oraz Skoroszki nie występują w posiadanym przeze mnie opracowaniu.
- Tarnowscy, na przełomie XIX i XX wieku własność majątku Nacpolsk gmina Naruszewo powiat płoński w tym w 1909 r. hrabiego Szczepana Tarnowskiego;
- Tarnowscy, w drugiej połowie XIX wieku własność Umiastowa gmina Ożarów Mazowiecki, powiat warszawski zachodni;
- Tarnowski Tadeusz , w okresie międzywojennym dzierżawca majątku Lekowo gmina Regimin powiat ciechanowski, zamordowany w 1939 r. przez Niemców;
- Tarnowscy w XX wieku własność majątku Skrzynki gmina Płońsk powiat płoński, w tym w latach 1905-1909 Władysława Tarnowskiego
Pozdrawiam
Piotr
Miejscowości Nadgórze, Godacze oraz Skoroszki nie występują w posiadanym przeze mnie opracowaniu.
- Tarnowscy, na przełomie XIX i XX wieku własność majątku Nacpolsk gmina Naruszewo powiat płoński w tym w 1909 r. hrabiego Szczepana Tarnowskiego;
- Tarnowscy, w drugiej połowie XIX wieku własność Umiastowa gmina Ożarów Mazowiecki, powiat warszawski zachodni;
- Tarnowski Tadeusz , w okresie międzywojennym dzierżawca majątku Lekowo gmina Regimin powiat ciechanowski, zamordowany w 1939 r. przez Niemców;
- Tarnowscy w XX wieku własność majątku Skrzynki gmina Płońsk powiat płoński, w tym w latach 1905-1909 Władysława Tarnowskiego
Pozdrawiam
Piotr
Witam. Krzysztofie, dwór w Uninie pow. garwoliński nie występuje w posiadanym przeze mnie opracowaniu.
Pozdrawiam
Piotr
Pozdrawiam
Piotr
- krzysztof_kot

- Kontakt:
-
Ewa_Migdalska

Witam !. Korzystając z uprzejmości niniejszym proszę o udzielenie informacji o nazwisku Nobili Bober z miejscowości Chrościce gmina Sońsk powiat Ciechanówi. Uprzejmie DZIĘKUJĘ Kazek
- Kostkowski

Witam Serdecznie
Bardzo proszę o sprawdzenie czy w opracowaniu o dworach i pałacach występują nazwiska: Kostkowski i Wolski.
Bardzo proszę o sprawdzenie czy w opracowaniu o dworach i pałacach występują nazwiska: Kostkowski i Wolski.
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
Władysław Edward Kostkowski
-
Bednarczyk_Kamil

Witam serdecznie, czy w tym opracowaniu występuje może nazwisko Czarnecki bądź Rogoziński? Powinny być powiązane z miejscowością Mszczonów. Z góry dziękuje 
Pozdrawiam, Kamil Bednarczyk.
Pozdrawiam, Kamil Bednarczyk.
Pozdrawiam
Kamil Bednarczyk
Kamil Bednarczyk
Witaj Krzysztofie.
Z powiatu garwolińskiego występują następujące dwory: Borowie gmina na miejscu, Chotynia gmina Sobolew, Głosków gmina Borowie, Godzisz gmina Sobolew, Gończyce gmina Sobolew, Goździk gmina Górzno, Górzno gmina na miejscu, Korytnica gmina Trojanów, Łucznica gmina Pilawa, Miastków Kościelny gmina na miejscu, Miętne gmina Garwolin, Nowa Krępa gmina Sobolew, Podzamcze gmina Maciejowice, Sulbiny Górne gmina Garwolin, Trąbki gmina Pilawa, Trojanów gmina na miejscu, Żelechów gmina na miejscu. Do opisu każdego dworu załączone jest zdjęcie.
Pozdrawiam
Piotr
Z powiatu garwolińskiego występują następujące dwory: Borowie gmina na miejscu, Chotynia gmina Sobolew, Głosków gmina Borowie, Godzisz gmina Sobolew, Gończyce gmina Sobolew, Goździk gmina Górzno, Górzno gmina na miejscu, Korytnica gmina Trojanów, Łucznica gmina Pilawa, Miastków Kościelny gmina na miejscu, Miętne gmina Garwolin, Nowa Krępa gmina Sobolew, Podzamcze gmina Maciejowice, Sulbiny Górne gmina Garwolin, Trąbki gmina Pilawa, Trojanów gmina na miejscu, Żelechów gmina na miejscu. Do opisu każdego dworu załączone jest zdjęcie.
Pozdrawiam
Piotr
Witaj Ewo.
Majątek Rowiny nie występuje w posiadanym przeze mnie opracowaniu.
Pozdrawiam
Piotr
Majątek Rowiny nie występuje w posiadanym przeze mnie opracowaniu.
Pozdrawiam
Piotr
Witam
Nazwisko Nobili Bober jak również miejscowość Chrościce gmina Sońsk powiat Ciechanów nie występują w przedmiotowym opracowaniu.
Pozdrawiam
Piotr
Nazwisko Nobili Bober jak również miejscowość Chrościce gmina Sońsk powiat Ciechanów nie występują w przedmiotowym opracowaniu.
Pozdrawiam
Piotr
- krzysztof_kot

- Kontakt:
Piotrze, czy istniej możliwość otrzymania opisów i zdjęć dworów z pow. garwolińskiego? Mogą być zdjęcia, skany...
Pozdrawiam
Krzysztof
Pozdrawiam
Krzysztof
Tato skąd się wziąłem? - zapyta kiedyś mnie syn...
http://tatoskadsiewzialem.blogspot.com/
Lokalny patriotyzm
http://garwolin.org
http://tatoskadsiewzialem.blogspot.com/
Lokalny patriotyzm
http://garwolin.org