Jak dodać Nazwisko z Mojego konta, Problem - Nazwiska

Zgłaszanie i pomoc w rozwiązywaniu problemów technicznych na naszej stronie w tym Rejestracja - brak hasła

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Tomek1973

Sympatyk

Jak zrobić z nazwiska wątek?

Post autor: Tomek1973 »

Menu Główne --> Moje konto --> Moje nazwiska

tomek
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Post autor: maria.j.nie »

Witam :)

podforum Temat: Nazwiska http://www.genealodzy.pl/PNphpBB2-viewforum-f-36.phtml

T:Ogłoszenie: Uwaga! Moduł Nazwiska -jak dodać poszukiwane nazwisko .. w tym ... „Błąd w pisowni szukanego nazwiska- jak go poprawić?” (Jak usunąć wpis?)

http://www.genealodzy.pl/PNphpBB2-viewt ... 5975.phtml

Pozdrawiam serdecznie Maria
P.S. Tomku :k: , pięknie dziękuję
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

Jestem tępa - nie wyszło mi.
Kto mi pomoże?
Podczaski 9670
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Najprościej kliknąć w ikonkę Obrazek . Można też ją znaleźć we własnym profilu dostępnym pod ikonką Obrazekbędąc zalogowanym na stronie.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Coś źle robię i nie wiem, co. Mam już nazwisko w Nazwiskach. Mam go wyedytować, wpisując ID? Tam potem nie ma innych opcji, tylko edytuj albo usuń.
Próbowałam po raz drugi wpisać nazwisko w Nazwiskach, bo podobno miało się automatycznie zrobić. Nic się nie zrobiło.
Jestem zalogowana, skoro na stronie głównej mam napis: wyloguj jakozak.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Tomek1973

Sympatyk

No ale przecież wszystko jest w porządku. Nazwisko Podczaski figuruje w indeksie nazwisk szukanych. Tylko dlaczego podała pani nazwisko Chrzanowski jako oboczność nazwiska Podczaski, a nie wpisała go pani osobno?

Na stronie głównej w menu, obok "Nasze parafie" jest link "Nazwiska".
W tej bazie jest kilka tysięcy nazwisk dodanych przez forumowiczów tak, jak to zrobiła pani z nazwiskiem Podczaski. Zaglądając tam pod literę "P", na odpowiednią podstronę, zobaczy pani swój wpis.
Poniewaz nazwisk jest prawie dziesięć tysięcy, na stronie głównej forum nie moga się pojawić wszystkie w postaci poszczególnych wątków.
Jeżeli natomiast ktoś odnajduje interesujące go nazwisko w bazie, dokonuje wpisu i wątek pojawia się na forum.
Ja nie umiem tego pani jaśniej wytłumaczyć...

pozdrawiam - tomek
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Poszukiwane nazwiska należy wpisywać, jak to opisałem 10 postów wyżej, poprzez swój profil.
Nazwiska i ewentualne informacje o nich można znaleźć w module Nazwiska. Pod moduł nazwisk podpięta jest wtyczka do forum więc wystarczy wpisać tam, w polu "Jeśli masz informacje na temat tego nazwiska wpisz je tutaj:", istotne informacje aby automatycznie utworzył się wątek na forum.
To najlepsza metoda dyskutowania o Nazwiskach, gdyż wątek na zawsze pozostanie podpięty pod dane Nazwisko. Samodzielne tworzenie wątków w inny sposób niej jest najlepszym pomysłem, gdyż wątek taki zginie w "nieprzebranych" zasobach informacji.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Tomek1973

Sympatyk

Problem z modułem "Nazwiska"

Jak napisać post (żeby nazwisko było widoczne na podforum tematycznym Nazwiska

Należy wybrać w Zakładce -> Menu główne pozycję
•Nazwiska wyświetli się lista
Modułu (Nazwiska będące w kręgu zainteresowania użytkowników naszego portalu) ułożone alfabetycznie.

Proszę wybrać interesujące nas nazwisko z listy, klikając je (Nazwisko jest linkiem)

Wyświetli się „Dodaj na forum informacje dotyczące tego nazwiska”...,
Jeśli masz informacje na temat tego nazwiska wpisz je tutaj: wpisz informacje o osobie
noszącej nazwisko, której szukasz (sprawdź) i kliknij Wyślij

Wysłane nazwisko powinno być widoczne na Forum oraz tu na podforum: Nazwiska
Po wybraniu interesującego nas nazwiska z listy i kliknięciu go (Nazwisko jest linkiem), nie wyświetla się okno dialogowe „Dodaj na forum informacje dotyczące tego nazwiska”.
Korzystam z przeglądarki Opera.

tomek
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Witam Tomku

Problem z Modułem "Nazwiska" - zgłosiłam Jackowi.

Przepraszam za utrudnienia.

Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Młochowski_Jacek pisze:Usprawniłem wyszukiwanie nazwisk w naszej bazie Nazwiska.
Ponieważ liczy ona już ponad 10.000 nazwisk wybranie jako filtru pierwszej litery jest dalece niewystarczające. Dla przykładu wybranie litery B zmniejsza ilość nazwisk do ponad 700 co zajmuje 39 stron.
Dlatego też można dodawać do filtru kolejne litery. Wystarczy w nie kliknąć.
Po wybraniu Ba ilość nazwisk zmniejsza się do 200 co zajmuje 11 stron. Możemy więc dodać do filtru kolejną literę itd.
Link [ Powrót | kasuje filtr i umożliwia ponowne jego tworzenie.
Forum :
Nazwiska - http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewforum-f-36.phtml

Ogłoszenie: Uwaga! Jak dodać poszukiwane nazwisko na Forum. -
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-5975.phtml

- Jak dodać nazwisko do listy Modułu Nazwisk (Nazwiska będące w kręgu zainteresowania
użytkowników naszego portalu)
- Jak napisać post (żeby nazwisko było widoczne na podforum tematycznym Nazwiska
- Dlaczego warto wpisywać poszukiwane Nazwisko przez Moduł ?
- Błąd w pisowni szukanego nazwiska- jak to poprawić? (Jak usunąć wpis)
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Witam

Tematy /posty wysyłane na forum tematyczne/podforum: Nazwiska - http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewforum-f-36.phtml
ułożyłam alfabetycznie.

Możliwość szukania danego „Nazwiska” wg alfabetu , ułatwi wyszukiwanie osób noszących nazwisko … oraz dopisanie w wątkach istniejących „naszych poszukiwań, lub informacji ” o nazwisku …

Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Nazwiska z małej litery "Moje nazwiska"

Witam.
W Moich nazwiskach w obocznościach kolejne nazwiska po przecinku są pisane małą literą, mimo że poprawiam na dużą. Jakoś mi tak niezręcznie, gdy na to patrzę.. Czy da się z tym coś zrobić?
http://genealodzy.pl/user.php?module=Na ... ayNazwiska
Pozdrowienia. Jola Kozak
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Witaj Jolu

Jolu wpis wygląda tak „Podczaski, Pakielewicz,smulczyński(smoczyński)” należy po przecinku
zrobić przerwę /spacje/ po nazwisku „Pakielewicz, …” w nawiasach ( też spacje )
http://genealodzy.pl/modules.php?op=mod ... Chr&page=2

Wpis będzie wyglądać tak „Podczaski, Pakielewicz, Smulczyński ( Smoczyński )”
Jolu podajesz dodatkowe nazwiska , które poszukujesz w miejscu (kolumnie) gdzie należy
wpisać „ Oboczność nazwiska „ (różne wersje pisowni naszego nazwiska)

Nie wpisujemy innych poszukiwanych nazwisk w okienku „ Oboczność nazwiska „ formularza
"Dodaj nazwisko".
Proponuję dodać poszukiwane nazwisko do listy "Moje nazwiska - Nazwiska będące w kręgu zainteresowania użytkowników naszego portalu" wypełniając nowy formularz Dodaj Nazwisko

Awatar użytkownika
kaphis

Sympatyk
Adept

Nie wyswietla sie nazwisko

Post autor: kaphis »

Witam

Jakis czas temu dopisalem do listy nazwisk - Käppeler dopisujac tez jego obocznosci wystepujace na terenie Polski. Nazwiska tego nie potrafie odnalesc na liscie.

Pozdrawiam Marek
Anna_Rutkowska

Sympatyk

Nie wyswietla sie nazwisko

Post autor: Anna_Rutkowska »

Czy nazwisko staje się linkiem po jakimś dłuższym czasie? bo dodane przeze mnie nie chce stać się linkiem ;)
W jaki sposób dodać do "Nazwiska będące w kręgu zainteresowania użytkownika" te nazwiska, które już są umieszczone na forum jako tematy? chciałabym mieć "moje" nazwiska w jednym miejscu...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy techniczne”