Nazwisko: Wojciechowski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=866&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Wojciechowska_Barbara

Post autor: Wojciechowska_Barbara »

Salomea Wojciechowska urodzona 1916 w Kruszwicy, jej brat to Tadeusz
optyma

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: optyma »

Siedmio pokoleniowe drzewo Wojciechowskich jest na mojej stronie http://optyma.za.pl
Pozdrawiam serdecznie
Jacek T. Drożdżeński
Węgrzyn_Ania

Sympatyk

Post autor: Węgrzyn_Ania »

U mnie występuje Katarzyna Wojciechowska żona Walentego Przybylskiego zamieszkała w Mszczonowie i zmarła razem z mężem w lutym 1813 r. mając 28 lat. Przypuszczam, że była to jakaś śmierć tragiczna.
Pozdrawiam Ania

Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Rutar

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Rutar »

Witam,

a ja mam z Tarchomina 2-3 pokolenia a przybyli spod Stalowej Woli.

Pozdrawiam

Rutar
dogielskilech

Sympatyk

Post autor: dogielskilech »

Witam. W moim drzewie mam 6 pokoleń Wojciechowskich, którzy wywodzą sie z pow. kaliskiego a współczesne pokolenie mieszka: w Niemczech, Łodzi, Gdyni, Krasnymstawie, Ostrzeszowie i Kaliszu. Pozdrawiam Lech.
Awatar użytkownika
MAZale

Sympatyk

Post autor: MAZale »

Rodzina Wojciechowskich, której najstarszym znanym mi przedstawicielem był Franciszek Wojciechowski (ur. około 1785) zamieszkuje nieprzerwanie od przełomu XVIII i XIX wieku w na terenie par. Ciechanów.
wichura

Sympatyk

Post autor: wichura »

Ja posiadam wśród przodków Woyciechowskich którzy urywają się przed 1800 rokiem w parafii Żyglin.
Dawid Machura
GTG "Silius Radicum"
a_j_wojciechowski

Sympatyk

Post autor: a_j_wojciechowski »

Trop mojej rodziny Wojciechowskich urywa się w 1827 roku na akcie urodzenia Jana Wojciechowskiego synu Wincentego i Magdaleny z Bilakowskich urodzonego we wsi Hostynne parafia Hrubieszów (lubelskie) :D
mirkania

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: mirkania »

Od kilku lat próbuję odnaleźć akt zgonu Franciszka Wojciechowskiego, wychowanka Szpitala Dzieciątka Jezus, ur. w 1876, syna Anieli Wojciechowskiej. Mieszkał z rodziną w Tomaszowie Maz. Zaginął /zginął podczas zawieruchy wojennej. Jego żona Waleria ur. 1875 także zaginęła kilka lat po wojnie. Rodzina poszukiwała ale bezskutecznie.
Może ktoś trafił na te osoby?
Pozdrawiam - Mirka
apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: apogorzelska »

Poszukuje informacji o przodkach Izydora Wojciechowskiego którzy przybyli ok. 1800r. do Kuflewa (woj. mazowieckie) z Kamieńca Podolskiego. Wszyscy Wojciechowscy z tej parafii są najprawdopodobniej jego potomkami. W Kamieńcu Podolskim pozostawił rodziców Michała i Agnieszkę Wojciechowskich.
Pozdrawiam
Ania
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
Wojciechowska_Ewka

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Wojciechowska_Ewka »

Witam,
w moim drzewie jest 7 pokoleń Wojciechowskich. Najstarszy akt do którego udało mi się dotrzeć to akt ślubu Jana Edmunda Wojciechowskiego, syna Antoniego i Cecyli Lewandowskiej z 1840r, ur. w 1802 r w Inowrocławku??
Jan Edmund Wojciechowski był wójtem gminy Strzelce, jego brat Aleksander Wojciechowski był wójtem gminy Czermno pow. Konecki. Syn Jana Edmunda - Stanisław Dionizy (1851-1920) był zarządcą dóbr Oporowskich. Syn Stanisława Dionizego - Wilhelm (1883-1958) był zarządcą potem dyrektorem zakładów Żyradowskich.
pozdrawiam
ewa wojciechowska
anna-grażyna

Sympatyk

Post autor: anna-grażyna »

W akcie zgonu mojej pra... Warszawa 1912 r figuruje Stanisław Wojciechowski jako zgłaszający.
Prawdopodobnie mąż którejś z wnuczek ale jeszcze do tego nie doszłam.

Anna Grażyna

ps
w notatkach mam ślub 1882 panna młoda Julianna Kuśmierek
córka Marianny z Wojciechowskich z Osin powiatu płońskiego.
Młody Józef Kędzierski.
Wojciechowska_Ewka

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Wojciechowska_Ewka »

Witam,
Ciąg dalszy moich Wojciechowskich:
Jan Edmund Wojciechowski (1802 - 1850) miał jeszcze syna Jana Romana (1848 - 1934) dr nauk medycznych zamieszkałego w Warszawie z żoną Leokadią z Myszyńskich miał dwóch synów:
Jana Mariana (1889-1970) - żona Maria z Filipowiczów
Stanisława Władysława (1891-!944) - żona Emma (?-1957) pochodzenia węgierskiego- był architektem warszawskim, został rozstrzelany przez Niemców- nieznane miejsce pochówku
pozdrawiam
ewa
Ewa_Wojciechowska

Sympatyk

Post autor: Ewa_Wojciechowska »

Witam
A ja mam Wojciechowskich wywodzących się z parafii Małyń (łódzkie) pradziadek Stanisław Franciszek Wojciechowski ur 1871 syn Jakuba (1822-1878) i Salomei ze Skalmierskich...Ten Jakub miał dzieci Mateusza, Wacława, Józefa, Franciszka. Ja znam tylko potomków Stanisława Franciszka a jest ich dużo w Wielkopolsce, Mazury, szczecińskie...

Inni Wojciechowscy poszukiwani przeze mnie to strona mojego męża z parafii Odrowąż. Teresa Wojciechowska ur ok 1882 a zmarła w Łodzi po wojnie ale nic więcej nie wiem....
Pozdrawiam
Ewa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”