Parafie Płockie -mam sumariusze urodzeń, ślubów i zgonów

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Podemski

Post autor: Podemski »

Witam!
Proszę o pomoc w wyszukaniu informacji o moich pradziadkach Czesławie Grabskim oraz Lucynie Kittel. Ok. 1900 r. pobrali się, a mieszkali w ówczesnym dworze w Badurkach (dzisiaj Sochocino-Badurki).
magier48

Sympatyk

Post autor: magier48 »

Witam!
Ja wiem, ze to nie tutaj, ale mam taka ciekawostke dla Pana Podemskiego . Moi dziadkowie Stanislawa i Jan Gerlach w 1910 roku sprzedali Badurki Grabskiemu (niestety nie znam imienia) .
Serdecznie pozdrawiam Maria G.
Podemski

To by się zgadzało! Pradziadek miał na imię Czesław (pochowany na cm. w Płocku). Zm. w 1919 r. A czy dysponuje Pani jakimiś zdjęciami majątku. Byłem tam par lat temu, pozostała z "pałacu" już tylko część bramy wjazdowej. Nie wiem także, co stało się z Badurkami po śmierci pradziadka. Pozdr. Podemski
magier48

Sympatyk

Post autor: magier48 »

Witam wyslalam do Pana wiadomosc prywatna, ale mam wrazenie, ze nie zostala wyslana. Prosze o kontakt prywatny. Pozdrawiam Maria G
Podemski

Wysłałem do Pani w ramach Forum nr mojego konta: padma... Pozdr.
Steamroller_Fly

Sympatyk
Legenda

Post autor: Steamroller_Fly »

Czy udało się komuś z Państwa uzyskać pliki ze zdjęciami sumariuszy ? Próbowałem się skontaktować z Panią Zofią, ale bez rezultatu. Interesują mnie parafie Łęg, Zagroba, Rogotwórsk i Drobin. Gdyby ktoś z Państwa miał do nich dostęp i mógł mi je przesłać byłbym wdzięczny.
Radek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inicjatywy genealogiczne”