i_kar pisze:...czy wprowadzona zmiana zakończy informowanie forumowiczów którzy wcześnie zwracali się z prośbą o odnalezienie krewnego służącego w armii carskiej. Pozostaję z szacunkiem dla Państwa pracy, serdecznie pozdrawiam i dziękuję Jan.
Nowa baza będzie funkcjonowała na takich samych zasadach, jak pozostałe istniejące na forum. Zniknie tylko wątek 'Prośba o pomoc...'. Nie wiem o jakie informowanie forumowiczów Panu chodzi. Każdy będzie mógł szybko i wygodnie przejrzć bazę w każdej chwili i sprawdzić, czy poszukiwany przez niego przodek figuruje już na liście. Teraz indeksowanie przez Joannę posiadanych wykazów będzie postępowało szybciej.
Witam gorąco, i bardzo proszę o sprawdzenie Tomasz Mikulski (ur 1874 r), z informacji rodzinnych wynika, ze był w armii carskiej 4 lata -zwolniony z powodu utraty kciuka prawej ręki. Dziękuję
zawadzka.jolanta pisze:Witam gorąco, i bardzo proszę o sprawdzenie Tomasz Mikulski (ur 1874 r), z informacji rodzinnych wynika, ze był w armii carskiej 4 lata -zwolniony z powodu utraty kciuka prawej ręki. Dziękuję
Witam!
Poszukuję śladów pradziadka mojego w armii carskiej n nazwisko Wojciechowski/ Woyciechowski Feliks/ Felix w latach 1902- 1915 pochodził on z Janówki koło Komarowa (zamojskie). i jego braci Wojciechowskich.
Proszę o pomoc
Adam Wojciechowski
Wyszomirscy:
Józef ur. około 1775r
Kazimierz ur. okolo 1775r.
Ludwik ur. 1804r.
Jan ur. 1843
wszyscy pochodzą z parafii Inturki.
Druga sprawa.
W ubiegłym roku pytałem o Antoniego Jodargisa i Franciszka Skarbnika. Otrzymałem odpowiedź.Miałem kłopoty z komputerem
i odpowiedzi zginęły.
Czytalem wszystkie odpowiedzi na forum ale odpowiedzi na swoje zapytania nie znalazłem.
Franciszek skarbnik w 1859r. zapis w metryce slubu rezerwista
Antoni Jodargi w 1859r. zapis w metryce ślubu
Prośba o sprawdzenie:
Józef Górski - słuzył w Armii Carskiej przzed 1885
Bartnicki Feliks Stefan - służył w Armii Carskiej przed 1914
Franciszek Wlizło - słuzył w Armii Carskiej przed 1917
Stoliński Józef - słuzba w latach 1897-1901
Bartnicki Julian Wiktor - ppor Wojsk Kolejowych Armii Carskiej?
Kazimierz Stoliński - wcielony w 1915
Pozdrawiam i dziękuję z góry tę fantastyczną pracę
Jacek Górski
Poszukuję informacji na temat mojego pradziadka Kazimierza
Raciborskiego który walczył w wojnie Rosyjsko Japońskiej 1904-1905.
Wiem jeszcze że brał udział w protestach jako członek PPS w Warszawie 1905 roku.Jednocześnie chciałem zapytać o brata mojego pradziadka Henryka Rraciborskiego który zakończył służbę w armii carskiej w 1921,stacjonował pod Moskwą.
Z góry dziękuję za wszelką informację i Pozdrawiam:)