Archiwum Państwowe Łódź dygitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Waldek
Zawsze jest szansa tylko to kiedy będzie trudno mi odpowiedzieć .
Dopiero uporałam się z parafią Św.Krzyża z Łodzi jest już zrobiona w całości teraz robię parafię NMP jak skończę będę fotografować parafię Sw.Wojciecha a jest jeszcze sporo do fotografowania parafii których księgi nie sa na mikrofilmach i to muszę najpierw wykonać
Przy okazji napisze co ostatnio zrobiłam
Łódź NMP do 1908 roku ale trzeba jeszcze zrobić roczniki z lat 1871-1879
Oszkowice lata 1808-1865
Kazimierz lata 1850-1877
Imielno lata 1850-1893 będzie indeksował Darek Sludkowski
Mokrsko lata 1878-1910
Mierzyce lata 1870-1912
Leźnica Mała ur.1890-1907 oraz śl. 1890-1912
oraz księgi które napływają do archiwum z Urzędów Stanu Cywilnego
Miło jest widzieć jak Marta dodaje indeksy i dołączone są skany ale aby tak było trzeba nadać numerację.
Z Ap Łódź od listopada bardzo dużo dużo pojawiło się w metrykach ale jeszcze około 80 zespołów jest do numerowania
zatem zwracam się z prośbą o dalszą pomoc przy numerowaniu.
Lista jest w poczekalni co trzeba numerować
http://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki/AP-Lodz/
Wszystko co robię na bieżąco jest wstawiane po obrobieniu przez Leszka do genbazy
Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc i bardzo proszę o jeszcze materiału do indeksowania jest bardzo dużo.
Zawsze jest szansa tylko to kiedy będzie trudno mi odpowiedzieć .
Dopiero uporałam się z parafią Św.Krzyża z Łodzi jest już zrobiona w całości teraz robię parafię NMP jak skończę będę fotografować parafię Sw.Wojciecha a jest jeszcze sporo do fotografowania parafii których księgi nie sa na mikrofilmach i to muszę najpierw wykonać
Przy okazji napisze co ostatnio zrobiłam
Łódź NMP do 1908 roku ale trzeba jeszcze zrobić roczniki z lat 1871-1879
Oszkowice lata 1808-1865
Kazimierz lata 1850-1877
Imielno lata 1850-1893 będzie indeksował Darek Sludkowski
Mokrsko lata 1878-1910
Mierzyce lata 1870-1912
Leźnica Mała ur.1890-1907 oraz śl. 1890-1912
oraz księgi które napływają do archiwum z Urzędów Stanu Cywilnego
Miło jest widzieć jak Marta dodaje indeksy i dołączone są skany ale aby tak było trzeba nadać numerację.
Z Ap Łódź od listopada bardzo dużo dużo pojawiło się w metrykach ale jeszcze około 80 zespołów jest do numerowania
zatem zwracam się z prośbą o dalszą pomoc przy numerowaniu.
Lista jest w poczekalni co trzeba numerować
http://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki/AP-Lodz/
Wszystko co robię na bieżąco jest wstawiane po obrobieniu przez Leszka do genbazy
Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc i bardzo proszę o jeszcze materiału do indeksowania jest bardzo dużo.
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
-
sebastian_gasiorek

- Kontakt:
Witam,
Fotografie będą wykonane w swoim czasie.
Problemem w tej chwili nie jest to kiedy będzie dana parafia tylko fakt, że nie ma osób chętnych do pomocy.
Czekamy na osoby które chcą mieć swój wkład w udostępnianie zdjęć i tym samym przyspieszyć cały proces.
Fotografie będą wykonane w swoim czasie.
Problemem w tej chwili nie jest to kiedy będzie dana parafia tylko fakt, że nie ma osób chętnych do pomocy.
Czekamy na osoby które chcą mieć swój wkład w udostępnianie zdjęć i tym samym przyspieszyć cały proces.
Pozdrawiam,
Sebastian Gąsiorek
http://genrod.eu - największe opracowanie Kwiatkowskich (6 tys. osób)
Sebastian Gąsiorek
http://genrod.eu - największe opracowanie Kwiatkowskich (6 tys. osób)
Witam!
Po pierwsze, wiele dzięki dla wszystkich, którzy pomagają zapewnić zapisy kościelne Archiwum w Łodzi online.
Mam dopiero zaczął uczyć się polskiego i należy użyć programu tłumaczeń. Przepraszam za wszystkie błędy, mam nadzieję mnie rozumiał. Moi przodkowie mieszkali w Nowosolnej koło Łodzi.
Tęsknię książki kościelne Nowosolna_ew którzy już online (1876-1911).
Brakuje zapisów kościelnych, bo nawet więcej skany do dodania?
Pozdrawiam
Po pierwsze, wiele dzięki dla wszystkich, którzy pomagają zapewnić zapisy kościelne Archiwum w Łodzi online.
Mam dopiero zaczął uczyć się polskiego i należy użyć programu tłumaczeń. Przepraszam za wszystkie błędy, mam nadzieję mnie rozumiał. Moi przodkowie mieszkali w Nowosolnej koło Łodzi.
Tęsknię książki kościelne Nowosolna_ew którzy już online (1876-1911).
Brakuje zapisów kościelnych, bo nawet więcej skany do dodania?
Pozdrawiam
- Queenmagic

Witam 
Nie wiem czy w dobrym miejscu ale zapytam. Zauważyłam, że w genbazie pojawił się w Lututowie (AP Łódź) rok 1912. Dotychczas były lata do 1910 roku. Czy akta metrykalne od 1913 roku też będą w związku z tym sukcesywnie dodawane? I co z rokiem 1911, jest jakaś luka?
Pozdrawiam
Daria Wilczyńska-Zięba
Nie wiem czy w dobrym miejscu ale zapytam. Zauważyłam, że w genbazie pojawił się w Lututowie (AP Łódź) rok 1912. Dotychczas były lata do 1910 roku. Czy akta metrykalne od 1913 roku też będą w związku z tym sukcesywnie dodawane? I co z rokiem 1911, jest jakaś luka?
Pozdrawiam
Daria Wilczyńska-Zięba
Daria Wilczyńska - Zięba
Wilczyński- Cielętniki, Sosnowiec, Lututów
Chimowski, Himowski - Kromołów, Łazy, Ciągowice
Kępski, Kempski - Przerąb, Stanowiska
Jawor, Olesiak, Hasior, Ciuła - Krasne Potockie, Chomranice
Bielewska (Bielawska) - Klonowa
Wilczyński- Cielętniki, Sosnowiec, Lututów
Chimowski, Himowski - Kromołów, Łazy, Ciągowice
Kępski, Kempski - Przerąb, Stanowiska
Jawor, Olesiak, Hasior, Ciuła - Krasne Potockie, Chomranice
Bielewska (Bielawska) - Klonowa
Rocznik 1912 w tej chwili jest przekazywany do Archiwów z USC i dlatego został dodany. Jeśli do tej pory były księgi do 1910 a nie do 1911 to znaczy że 1911 jest niedostępny, bądź gdzieś uciekł z listy do fotografowania. Trzeba sprawdzić tutaj:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradziad.php
Kuba
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradziad.php
Kuba
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Queenmagic