Witam wszystkich serdecznie,
w ubieglym tygodniu otrzymalismy z mezem dokument z Archiwum Panstwowego w Zamosciu - kopie wykazu mieszkancow wsi Podstary Zamosc z roku 1932.
Prababcia meza musiala sie tam przeprowadzic miedzy 1922 a 1926 rokiem. We wspomnianym dokumencie znajduja sie tez: dokladna data i miejsce urodzenia prababci: 19.12.1897, Władimirówka, powiat Łuck. Prawdopodobnie chodzi zatem o:
Włodzimierówka, Szczurzyn, Łuck lub
Włodzimierzówka, Rożyszcze, Łuck .
Czy ktos z Panstwa szukal swoich przodkow w powiecie Łuck? A moze ktos zajmowal sie Włodzimierzówka i posiada jakies dokumenty, np. spis mieszkancow?
Bede wdzieczna za kazda pomoc,
Kasiulek
Władimirówka, powiat Łuck - rodzina LÜTER
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witam.
Ja również interesuję się rejonami Łucka. Jednak szukam informacji na temat nazwiska Klocko, Klockow, Klockau.
I niestety Kasiulku nie mogę Ci pomóc ponieważ nie dysponuję taką wiedzą.
Ja również interesuję się rejonami Łucka. Jednak szukam informacji na temat nazwiska Klocko, Klockow, Klockau.
I niestety Kasiulku nie mogę Ci pomóc ponieważ nie dysponuję taką wiedzą.
- Goś_Edmund

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Witaj Kasiulku!( dla mnie Kasiu!)
Jesteś troche w błędzie, bo takich (podobnie brzmiacych ) miejscowości było troche więcej:
Włodzimierzówka w parafii Wiszenki,w parafii Włodzimierz, w parafii Woronczyn (vide: wykaz miejscowości w Diecezji Łuckiej na 1938r.)
I mam dlatego pytanie. Czy mam szukać nazwiska podanego w nagłówku (pisownia niemiecka)? Jeżeli tak to postaram sie zrobić to po Twojej odpowiedzi.
Z poważaniem Edmund Goś
Jesteś troche w błędzie, bo takich (podobnie brzmiacych ) miejscowości było troche więcej:
Włodzimierzówka w parafii Wiszenki,w parafii Włodzimierz, w parafii Woronczyn (vide: wykaz miejscowości w Diecezji Łuckiej na 1938r.)
I mam dlatego pytanie. Czy mam szukać nazwiska podanego w nagłówku (pisownia niemiecka)? Jeżeli tak to postaram sie zrobić to po Twojej odpowiedzi.
Z poważaniem Edmund Goś
-
Wielebnowski

Re: Władimirówka, powiat Łuck - rodzina LÜTER
Witam
Temat ksiąg z Diecezji Łuckiej był poruszany na Forgenie
www.forgen.pl/viewtopic.php?f=51&t=2615
Powodzenia
Jasiu W.
Temat ksiąg z Diecezji Łuckiej był poruszany na Forgenie
www.forgen.pl/viewtopic.php?f=51&t=2615
Powodzenia