Poszukuje danych rodziny Trojan
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Wojciech_Trojan

Dzien dobry!
Jestem relatywnie nowy na tym forum. Od okolo 2 lat zbieram informacje o moich przodkach. Ucieszylbym sie bardzo, jesli tu odnajde osoby, z ktorymi mam wspolne korzenie. Rowniez w ramach wymiany informacji, nawiaze chetnie kontakt z osobami. ktorych poszukiwania zaprowadzily do tych samych parafii czy archiwaliow, w ktorych rowniez moja skromna osoba zbiera informacje.
Buduje drzewo genealogiczne rodziny TROJAN ze wsi Nawsie Brzosteckie (przy miejscowosci Brzostek; woj. podkarpackie).
Dziekuje i pozdrawiam
Wojtek
Jestem relatywnie nowy na tym forum. Od okolo 2 lat zbieram informacje o moich przodkach. Ucieszylbym sie bardzo, jesli tu odnajde osoby, z ktorymi mam wspolne korzenie. Rowniez w ramach wymiany informacji, nawiaze chetnie kontakt z osobami. ktorych poszukiwania zaprowadzily do tych samych parafii czy archiwaliow, w ktorych rowniez moja skromna osoba zbiera informacje.
Buduje drzewo genealogiczne rodziny TROJAN ze wsi Nawsie Brzosteckie (przy miejscowosci Brzostek; woj. podkarpackie).
Dziekuje i pozdrawiam
Wojtek
-
mmaziarski

Jakub Trojan syn Walentego i Julii Pasowicz ur.1870 w Głobikowa-Pilzno w 1896 brał ślub z Honoratą Czelny.Potomkowie żyją w Jaśle.
Pozdrawiam
Mieczysław
Pozdrawiam
Mieczysław
-
Wojciech_Trojan

Panie Mieczyslawie,
bardzo dziekuje za informacje. Czy moze mi Pan podac troche dokladniej skad one pochodza, jak Pan na nie wpadl? I moze cos na temat potomkow z Jasla- jezeli te informacje Pan posiada. Moja rodzina mieszka tez w Jasle, ale to na pewno nie ta sama linia.
Dziekuje i pozdrawiam z najserdeczniejszymi zyczeniami w Nowym Roku
Wojtek
bardzo dziekuje za informacje. Czy moze mi Pan podac troche dokladniej skad one pochodza, jak Pan na nie wpadl? I moze cos na temat potomkow z Jasla- jezeli te informacje Pan posiada. Moja rodzina mieszka tez w Jasle, ale to na pewno nie ta sama linia.
Dziekuje i pozdrawiam z najserdeczniejszymi zyczeniami w Nowym Roku
Wojtek
-
mmaziarski

Re:Poszukuje danych rodziny Trojan
Głobikowa i Nawsie Brzosteckie to miejscowości leżące blisko siebie.Nie jest wykluczone,że zarówno twoja rodzina jak i ta przezemnie wymieniona są ze sobą spokrewnione.Starszych danych nie posiadamy w parafii.
patrz na pw.
Pozdrawiam
Mieczysław
patrz na pw.
Pozdrawiam
Mieczysław
-
Wojciech_Trojan

Dziekuje bardzo i pozdrawiam!
Wojtek
Wojtek
-
Uszyńska_Hanna

Witam, Władysław Trojan rzeźbiarz ( jego rodzina ma gospodarstwo w okolicach Gubałówki) był mężem stryjecznej siostry mojej mamy (niestety zmarł kilka lat temu). Jeśli interesuje Cię więcej informacji proszę o prywatny kontakt.
Pozdrawiam
Hanna
Pozdrawiam
Hanna